Noua generație Nissan Micra vine în 2026

nissan-micra 2021 autoexpert.ro

Nissan Micra va primi o nouă generație în 2026, model ce va împărți platforma cu viitorul model Renault 5.

Nissan Micra va rămâne în oferta constructorului japonez cu o nouă generație prevăzută pentru anul 2026. Noua generație va fi exclusiv electrică și va împărți platforma CMF-BEV din cadrul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, aceeași platformă ce va fi folosită de viitorul model Renault 5.

Nissan Micra electric în 2026

Potrivit informațiilor oficiale, viitorul Micra împărți componente (în proporție de 80%) cu modelul electric Renault 5, ceea ce va însemna o reducere cu 40% a costurilor de dezvoltare pentru Nissan. Designul noului model a fost anunțat de imaginile teaser publicate în luna ianuarie.

Nissan Micra

Actuala generație Nissan Micra este bazată pe modelul Renault Clio și este asamblată în Franța, la uzina Renault din Flins-sur-Seine, alături de modelele Clio și Zoe. Nissan a vândut în 2022 aproximativ 31.000 de exemplare ale modelului Micra.

„Acest model complet nou va fi proiectat de Nissan și proiectat și produs de Renault folosind noua noastră platformă comună, maximizând utilizarea activelor Alianței noastre, păstrând în același timp caracterul Nissan”, a declarat Ashwani Gupta, Chief Operating Officer Nissan.

În ianuarie, Nissan anunțase că noua generație Micra va sosi în 2024, dar data lansării a fost revizuită.

Decizia a fost anunțată în cadrul reuniunii dintre Luca de Meo, CEO-ul mărcii Renault și conducerea mărcilor Nissan și Mitusbishi ce a avut loc la Londra.

Via Nissan

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top