Noua Kia Ceed GT – primele informații și fotografii oficiale

Noua Kia Ceed GT (1)

Noua Kia Ceed GT – primele informații și fotografii oficiale. Sud-coreenii promit că noua Ceed GT va fi mai agresivă și mai distractivă ca niciodată. GT-ul, alături de noua Kia Proceed, vor fi în centrul atenției luna viitoare, la Salonul Auto de la Paris.

Imaginile oficiale confirmă ceea ce am văzut până acum în fotografiile spion, care au surprins prototipul în teste. Așa cum era de așteptat, noua Kia Ceed GT vine cu un look mult mai sportiv, care o diferențiază de modelul standard. În partea frontală, mașina primește o bară nouă, cu prize mari de aer și finisaje lucioase negre. Grila radiatorului, cu detalii roșii discrete, flancată de farurile LED cu design tip “ice-cube” (“cub de gheață”), primește margini cromate, iar prezența logo-ului GT anunță că avem de-a face cu versiunea sportivă a familiei Ceed.

Noua Kia Ceed GT (6)

Pragurile mai robuste, finisate în roșu și negru, ramele cromate lucioase ale geamurilor și jantele de 18 inci cu etriere roșii individualizează profilul GT-ului de la Kia.

În partea din spate, bara tipică GT, un difuzor negru lucios, cu logo-ul ramurii sportive sud-coreene și un eleron care prelungește acoperișul, completează look-ul noului model.

Opt culori exterioare vor fi disponibile în gama Ceed GT.

Interiorul confirmă natura atletică a mașinii. Sunt prezente acolo finisaje metalice și materiale plăcute la atingere. Un ecran de 7 sau 8 inci, instalat în partea superioară a consolei centrale, este acompaniat acolo de butoanele pentru controlul climatizării.

Noua Kia Ceed GT (5)

Volanul are forma literei D și poartă logo-ul GT, iar pedalele sunt din aluminiu. În premieră pentru un hatchback de la Kia, noua Ceed GT va fi disponibilă opțional cu transmisie automată cu dublu ambreiaj, pe lângă cutia manuală cu șase trepte oferită standard. Cei care comandă mașina cu transmisie automată primesc și padele pe coloanal de direcție, pentru schimbarea treptelor.

Scaunele sport cu suport lateral mai bun decât la generația precedentă sunt îmbrăcate în piele naturală și în piele întoarsă neagră și prezintă cusături roșii.

Nu e doar atrăgătoare noua Kia Ceed GT, ci și practică, pentru că primește același portbagaj de 395 de litri ca versiunile convenționale. Bancheta se poate rabata 60:40 pentru a permite transportarea lucrurilor voluminoase.

Noua Kia Ceed GT (3)

Ceed GT este un model conceput și dezvoltat în Europa, beneficiind, în faza de dezvoltare, de toate avantajele oferite de bătrânul continent. Șase luni de teste suplimentare față de alte modele din gama Kia i-au adus o manevrabilitate și o agilitate superioare, asigurate și de suspensia cu setare sport. Ceed GT stă cu 5 mm mai aproape de sol, ceea ce îi asigură o atitudine fioroasă și un centru de greutate mai coborât.

Și sistemul ESC a primit setări noi, pentru a-i da șoferului mai multă libertate. Mașina este echipată standard cu VSM (Vehicle Stability Management), iar Torque Vectoring by Braking este sistemul care reduce subvirarea, astfel GT-ul devenind mai distractiv pe drumuri virajate.

Discuri ventilate de 288 mm le înlocuiesc pe cele 320 de la modelul anterior, pentru că inginerii au vrut să se asigure că mașina oprește în condiții de siguranță.

Mașina primește standard anvelope Michelin Pilot Sport, pentru un plus de tracțiune.

Sub capota lui Ceed GT se regăsește motorul de 1.6 litri T-GDi, cuplat la o transmisie manuală sau automată cu dublu ambreiaj. Acesta dezvoltă 204 cai putere și un cuplu maxim de 265 Nm. Date referitoare la performanțe vor fi făcute publice de către producător după omologarea modelului conform noului standard de poluare WLTP.

Noua Kia Ceed GT (7)

Este disponibil la bord sistemul Drive Mode Select, ce poate fi comandat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Șoferul poate alege astfel să ruleze în modurile Normal și Sport. În modul Sport, și coloana sonoră este una pe măsură. Motorul este cuplat la un generator electronic de sunet, care aduce în cabină zgomotul produs de motor. Kia a ales să instaleze flapsuri noi la sistemul de evacuare sport, ceea ce intensifică senzațiile resimțite în momentul accelerării.

Clienții Kia pot comanda contra cost și un sistem de sunet JBL Premium, dar și un parbriz încălzit. Sunt oferite însă standard conexiune prin Bluetooth, sistem automat de iluminare și acces fără cheie.

Noul Kia ProCeed – informații și galerie foto completă

Sisteme de siguranță activă sunt prezente pentru a reduce riscul de coliziune. Noua Kia Ceed GT va primi standard High Beam Assist, Driver Attention Warning și Lane Keeping Assist cu funcție de evitare a coliziunii față-spate. Sistemul Lane Following Assist, care are la bază senzori radar, identifică marcajele rutiere, menține mașina între acestea și controlează accelerația, frânarea și direcția, fiind capabil și să păstreze o distanță sigură față de vehiculele aflate în față. Sistemul este activ între 0 și 180 km/h.

Smart Cruise Control cu sistem Stop & Go, Blind Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Smart Parking Assist și abilitatea de a recunoaște pietonii sunt, de asemenea, disponibile.

Noua Kia Ceed GT va intra în producție în luna noiembrie, la uzina din Zilina, Slovacia, alături de ProCeed GT, Proceed, Ceed și break-ul Ceed. Livrările vor începe în primul semetru al anului viitor. Clienții vor beneficia în continuare de garanția impresionantă, unică în industrie, de 7 ani sau 150.000 de kilometri.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top