Noul BMW M5 Edition 35 Years – Informații și fotografii oficiale

BMW M5 Edition 35 Years (11)

De trei decenii și jumătate, BMW M5 este un model de referință în segmentul limuzinelor de lux de înaltă performanță. Versiunea BMW M5 Edition 35 Years vine să marcheze anii de glorie. Doar 350 de norocoși vor putea avea una.

Cu 35 de ani în urmă, a văzut lumina zilei prima limuzină de înaltă performanță de la BMW. Pus în mișcare de un motor cu 6 cilindri în linie, preluat de la mașina sport BMW M1 și care dezvolta 286 de cai putere, noul model avea să creeze un standard în segment decenii la rând, de-a lungul a șase generații.

BMW M5 Edition 35 Years (3)

Și cel mai rapid model break din lume este… >>>

“Suspensia trebuie să fie mereu mai rapidă ca motorul”, era principiul după care se ghidau inginerii modelelor BMW M la acea vreme. Acesta a fost și motivul pentru care M5 a primit o suspensie mai rigidă și un sistem de frânare de top, pe lângă transmisia cu cinci rapoarte, cu o nouă configurație, și pe lângă diferențialul blocabil pe puntea spate.

BMW sărbătorește cu un M5 cu cel mai puternic motor din istoria modelului, un propulsor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă 625 de cai putere și un cuplu de 750 Nm.

BMW M5 Edition 35 Years (6)

BMW lucrează la Seria 8 Gran Coupe. Când va ajunge în showroom?

M5 Edition 35 Years are la bază versiunea M5 Competition. Primește o suspensie cu o configurație specială, sistem de tracțiune integrală Active M și diferențail Active M pe puntea din spate. Mașina aleargă de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde și atinge 200 km/h în 10,8 secunde.

Vopseaua Frozen Dark Grey metallic cu un pigment special, jantele noi M de 20 de inci, create exclusiv pentru modelul special, etrierele M (opțional, etriere cu finisaje aurii) și frânele carbon ceramice M îi scot în evidență caracterul aparte.

BMW M5 Edition 35 Years (7)

Cabina ediției speciale propune scaune M și tapițerie din piele neagră BMW Individual Merino, care prezintă cusături contrastante bej. În premieră, apare finisaje aurii cu aspect de carbon în zona bordului, pe fețele ușilor și în consola centrală. Pe praguri, se regăsește inscripția “M5 Edition 35 Jahre”, iar pe capacul suportului de pahare, mesajul “M5 Edition 35 Jahre 1/350”.

Doar 350 de unități BMW M5 Edition 35 Years vor fi produse. Ediția specială va putea fi comandată începând cu iulie 2019.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top