Noul BMW Seria 2 Gran Coupe – Informații și fotografii oficiale

BMW Seria 2 Gran Coupe (26)

A venit pe lume primul BMW Seria 2 Gran Coupe din istorie. Modelul este prezentat la 24 de ore după ce BMW anunța sosirea sa printr-o serie de teasere foto. Noul rival pentru Mercedes-Benz CLA primește tehnologie de top și abilități dinamice tipice brand-ului.

Modelul vine standard cu faruri LED, care flanchează grila de mari dimensiuni. O siluetă alungită, geamuri fără rame tipice coupe-urilor și stopurile lungi cu dispunere orizontală îi asigură o personalitate proprie.

BMW Seria 2 Gran Coupe (36)

Noul model este poziționat între Seria 1 Sedan și BMW Seria 3. 4.526 de milimetri măsoară Seria 2 Gran Coupe în lungime, 1.800 de milimetri în lățime și 1.420 milimetri în înălțime. În ciuda proporțiilor compacte, pasagerii beneficiază de spațiu generos, datorită ampatamentului de 2.670 de milimetri. La dispoziția lor, volumul portbagajului este de 430 de litri.

Test drive BMW Seria 2 Cabrio facelift – Cerul e limita

O decizie contestată de fanii brand-ului, și Seria 2 Gran Coupe primește tracțiune față. modelul este echipat cu tehnologia ARB pentru limitarea imediată a alunecării roților, cunoscută de la BMW i3s și asistată de sistemul BMW Performance Control, care sporește agilitatea și manevrabilitatea aplicând frânarea asupra roților pe interiorul virajului înaintea pragului de alunecare și asigurând un comportament neutru al direcției.

BMW Seria 2 Gran Coupe (16)

Gama de motorizare include un motor diesel și două pe benzină, în momentul lansării. Este vorba despre motorul pe benzină cu trei cilindri, care dezvoltă 140 de cai putere sub capota lui BMW 218i, motorul diesel cu patru cilindri și 190 de cai putere al lui BMW 220d și, cel mai puternic propulsor cu patru cilindri dezvoltat de compania premium, cu 306 cai putere, trecut în contul lui BMW M235i xDrive. Toate motoarele sunt conforme cu norma de poluare Euro 6d-TEMP.

BMW Seria 2 Gran Coupe (17)

Versiunea de top BMW M235i xDrive vine cu tracțiune integrală, diferențal Torsen de alunecare limitată, direcție M Sport și frâne M Sport. Motorul este cuplat la transmisia Steptronic Sport cu opt rapoarte și mod Launch Control. Este ușor de recunoscut această versiune, pentru că fantele verticale ale grilei au fost înlocuite de elemente cu aspect tridimensional, preluate de la mașinile de curse.

BMW Seria 2 Gran Coupe (28)

Cinci linii de echipare vor fi disponibile în gama Gran Coupe-ului Seria 2: Basic, Advantage, Sport Line, Luxury Line și M Sport.

Seria 2 Gran Coupe păstrează reputația de mașini sigure a modelelor din gama BMW și primește – standard pe teritoriul Europei – sistemul Lane Departure Warning, cu funcție de frânare de urgență la viteze de oraș și opțional, Active Cruise Control, Driving Assistant și sistemul de deplasare în marșarier Reversing Assistant.

 

Mașina poate fi încuiată și descuiată prin intermediul unei aplicații descărcate pe smartphone, atunci când clientul comandă și BMW Digital Key, iar motorul pornește atunci când telefonul este așezat în tava din consola centrală.

Se poate comanda și BMW Intelligent Personal Assistant, sistemul bazat pe inteligență artificială, care se poate active prin salutul “Hey BMW!” și care poate învăța obiceiurile șoferului și le poate pune în aplicare în diferite contexte. Sistemul este capabil și de conversație și chiar de glume.

BMW Seria 2 Gran Coupe (40)

Noul BMW Seria 2 Gran Coupe își va face debutul public în noiembrie, la Salonul Auto de la Los Angeles, și va ajunge în showroom-uri în martie 2020. În Germania, prețul de pornire va fi de 31.950 de euro pentru versiunea BMW 218i, 39.900 de euro pentru BMW 220d și 51.900 de euro pentru versiunea de top, BMW M235i xDrive.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top