Noul BMW Seria 7 facelift – Informații și fotografii oficiale

Noul BMW Seria 7 facelift

Noul BMW Seria 7 facelift este o declarație de lux și eleganță. Sofisticată și inovatoare, limuzina primește acum un nou design exterior și o cabină somptuoasă, tipică modelului, confort acustic superior, BMW Operating System 7.0, și BMW Intelligent Personal Assistant.

Modificările de design au vizat partea frontală, care este cu 50 mm mai înaltă ca a modelului anterior, pentru a-i asigura lui Seria 7 o prezență sigură pe sine, impunătoare. Capota a primit nervuri mai proeminente, iar suprafața grilei cu un look nou este cu 40% mai mare. În ton cu celelalte modele noi ale bavarezilor, și blocurile optice BMW Laserlight, care o flanchează și care au o arie de iluminare de până la 560 de metri, au căpătat o formă mai îngustă și mai alungită, așa cum anticipau și fotografiile ajunse pe internet înainte de lansarea modelului. Acestea pot fi comandate contra cost, mașina venind standard cu faruri Adaptive LED.

Noul BMW Seria 7 facelift

La capătul opus, evacuările cromate sunt mai mari, iar stopurile LED cu aspect tridimensional sunt cu 35 mm mai înguste față de cele ale modelului care va ieși în curând din producție. Acestea sunt unite de o bandă luminoasă, tot cu tehenologie LED, cu o lățime de numai 6 mm, poziționată sub bara cromată care se întinde pe toată lățimea capacului portbagajului.

Noul BMW Seria 7 facelift

Noul BMW Seria 7 facelift este disponibil, ca și până acum, cu ampatament lung și scurt. La bordul limuzinei cu ampatament lung, pasagerii care iau loc în spate beneficiază de 14 centrimetri în plus. Versiunea standard măsoară 5.120 mm în lungime, în timp ce versiunea cu ampatament lung are 5.260 mm, ambele primind 22 mm în plus față de predecesorii lor. Seria 7 rămâne neschimbat în ceea ce privește lățimea (1.902 mm) și înălțimea (1.467 mm, 1.479 mm pentru versiunea cu ampatament lung).

Noul BMW Seria 7 facelift

Este mai personalizabil ca niciodată Seria 7, pentru că viitorul posesor poate comanda pachetul M Sport, opțional în conjuncție cu Shadow Line, linia Design Pure Excellence, noi culori exterioare și jante cu design nou.

Cabina limuzinei oferă aceeași atmosferă sofisticată și prețioasă, datorită liniilor elegante, dar și materialelor exclusiviste. Piele Nappa, suprafețe cu aspect tridimensional și opțiuni noi care includ finisajele din lemn American Oak Dark cu inserții metalice și Poplar Grain Metallic Grey cu un look lucios se regăsesc pe listă.

Noul BMW Seria 7 facelift

BMW trece în contul noii sale limuzine de top și un confort acustic superior, datorită unei aerodinamici mai bune și geamurilor laterale și lunetei mai groase (în funcție de model, oferite standard, sau în pachetul opțional Comfort Glass).

Volanul primește o dispunere nouă a butoanelor multifuncționale. Ca și SUV-ul X7, Seria 7 vine cu noul sistem de rulare automată în marșarier Reversing Assistant. Tava pentru încărcarea telefonului mobil prin inducție și-a făcut acum loc în fața suporturilor de pahare.

Noul BMW Seria 7 facelift

Mașina va avea cea mai recentă versiune a sistemului de control pentru cei care iau loc în spate, BMW Touch Comamand. Sistemul multimedia opțional pentru pasagerii de pe banchetă vine cu ecrane tactile full-HD de 10 inci și un player Blu-ray.

Gama de motorizare a noului Seria 7 a fost, de asemenea, actualizată. Se regăsesc acolo un nou motor cu opt cilindri, un nou propulsor cu șase cilindri în linie, dar și un sistem de propulsie hibrid cu autonomie electrică mai mare. Toate motoarele sunt conforme cu noul standard de poluare Euro 6d-Temp.

Noul BMW Seria 7 facelift

În vârful gamei, se poziționează BMW M760Li xDrive cu motor V12 de 6,6 litri, cu filtru de particule, care dezvoltă 585 CP. BMW 750i xDrive și BMW 750Li xDrive sunt puse în mișcare de un propulsor V8 de 4,4 litri, cu 80 CP în plus față de aceleași versiuni ale modelului anterior, ajungând acum la 530 CP.

Seria 7 cu sistem de propulsie hibrid, sub forma versiunilor BMW 745e, BMW 745Le și BMW 745 Le xDrive, primește un motor de 3.0 litri pe benzină cu șase cilindri și un motor electric pentru un total de 394 CP, atunci când comutatorul Driving Experience Control este pe modul SPORT. Cele trei versiuni au o autonomie electrică între 50 și 58 de kilometri.

Noul BMW Seria 7 facelift

400 CP se regăsesc la BMW 750d xDrive și 750 Ld xDrive. BMW 740d xDrive și BMW 740Ld xDrive vin cu 320 CP, iar 730d, BMW 730d xDrive și BMW 730Ld xDrive cu 265 CP.

BMW promite un confort de excepție, pentru că șasiul, suspensia și sistemele de amortizare, alături de direcție și de sistemul de frânare sunt special proiectate pentru a anula orice denivelare a drumului. Indiferent de motorizarea aleasă, noul Seria 7 primește standard suspensie adaptivă și amortizoare controlate electronic, dar și suspensie care se reglează singură. Se pot comanda opțional direcția activă și un sistem Executive Drive Pro pentru toate versiunile, excepție făcând cele plug-in hybrid.

Noul BMW Seria 7 facelift

Pentru a-și ocupa locul cu demnitate în fruntea gamei BMW, Seria 7 primește cele mai avansate sisteme de asistență și de siguranță chiar în versiune standard. Astfel, Driving Assistant Professional aduce la bord un pachet generos de funcții care fac rularea mai simplă, mai sigură și mai confortabilă. Acesta include asistență la direcție și la menținerea benzii de circulație cu Traffic Jam Assist, Cross Traffic Alert, avertizare de prioritate și în cazul greșirii sensului, dar și Active Cruise Control cu funcție de Stop & Go.

Parking Assistant este standard și include acum funcția Reversing Assistant, care permite deplasarea în marșarier, pe o distanță de până la 50 de metri, pe o rută parcursă anterior cu față. Am testat și noi această funcție la BMW X5.

Noul BMW Seria 7 facelift

Tot standard ajunge la bord și BMW Live Cockpit Professional, cu sistem de navigație și sistem multimedia redate pe un instrumentar de bord digital cu o diagonal de 12,3 inci si pe Control Display-ul tactil de 10,25 inci. Limuzina primește BMW Operating System 7.0, care poate fi controlat prin intermediul controller-ului iDrive din consola centrală, al butoanelor de pe volan, al comenzilor vocale, dar și prin gesturi.

BMW Intelligent Personal Assistant poate fi activat prin rostirea salutului “Hey BMW”. În plus față de sistemul similar de la Mercedes, versiunea bavareză poate primi și un nume.

Adaugati comentariu