Noul Cupra Ateca e mai rapid decât au crezut spaniolii

Noul Cupra Ateca (7)

Începe o nouă eră pentru Cupra, ca brand independent. Și începe în forță, cu noul Cupra Ateca. “Dezvoltat de iubitorii de mașini pentru iubitorii de mașini”, este descrierea făcută de spanioli noului lor model.

Prezentat în primăvară la Geneva, noul Cupra Ateca este pus în mișcare de un motor turbo de 2.0 litri TSI, cu patru cilindri, care dezvoltă 300 de cai putere și un cuplu de 400 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie automată DSG cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj, care transmite puterea către toate cele patru roți.

Noul Cupra Ateca (23)

Cupra Ateca are nevoie de 5,2 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h. Constructorul anunțase inițial 5,4, dar se pare că mașina e mai rapidă decât au crezut chiar spaniolii. Viteza maximă este de 247 km/h și nu de 245, așa cum anticipau.

Inginerii au echipat mașina cu frâne speciale, Cupra Ateca primind discuri mai mari în față (340/13.4 inci) și în spate (310 mm/12,2 inci). Pentru cei care vor mai mult, este disponibil pachetul Performance, cu frâne Brembo.

Noul Cupra Ateca (31)

Mașina beneficiază de o suspensie adaptivă Dynamic Chassis Control, dar și de cinci moduri diferite de rulare: Comfort, Sport, Individual, Snow și Off-Road.

Și înfățișarea lui Cupra Ateca confirmă faptul că avem de-a face cu un model performant, deși nu este la fel de agresivă ca ceea ce văzuserăm până acum în randările neoficiale. Mașina primește atitudinea cool a unui SUV sigur pe sine. Grila radiatorului are un design cu aspect de fagure de miere și logo-ul Cupra în centru. La capătul opus, patru țevi de evacuare și un difuzor îi subliniază natura sportivă. Din profil, ies în evidență jantele de 19 inci și carcasele oglinzilor din fibră de carbon.

Noul Cupra Ateca (5)

Cupra Ateca primește la interior scaune sport îmbrăcate în Alcantara, pedale în aluminiu, iar logo-ul brand-ului se regăsește pe volan și pe selectorul din consola centrală. Acesta apare pe instrumentarul de bord digital și pe ecranul tactil de deasupra consolei centrale atunci când șoferul pornește motorul.

Noul Cupra Ateca va ajunge pe piață la finele acestui an. Primii 7000 de clienți care comandă mașina vor primi un cadou: o cutie specială din fibră de carbon, în care vor găsi carcasa pentru cheia noului lor automobil și o brățară Cupra.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top