Noutățile Dacia la Frankfurt: Easy-R și Duster Édition 2016

Dacia

Dacia în direct de la Frankfurt – o noua cutie de viteze robotizată Easy-R și un Duster revitalizat, numit simplu Édition.

Despre noua transmisie robotizată Easy-R  am vorbit într-un articol precedent, fiind disponibilă pentru motorizarea TCe 90 CP de pe Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway, alături de o funcție Stop & Start. Pentru moment, cutia de viteze nu este disponibilă pe Duster. 

Această cutie asigură un comportament dinamic și un consum scăzut, de 4,9l/100 km, păstrând nivelul emisiilor de CO2 la 109g/km, toate aceste detalii fiind comparabile unei cutii de viteze manuale. Oficialii Dacia au declarat că noua transmisie Easy-R va fi disponibilă opțional și va avea un preț scăzut de achiziție, păstrând astfel tradiția mărcii. 

A doua surpriză a Salonului Auto o reprezintă o nouă versiune pentru Duster, numită simplu Édition. SUV-ul Dacia este astfel revitalizat, seria de mici noutăți – un set de jante de aliaj pe 16 inch și o nouă culoare – Altaï Green – fiind menite să aducă un plus de dinamism și un plus de prospețime acestui vehicul emblematic. La interiorul lui Édition modificările sunt subtile, fiind disponibile două noi tapițerii („Silicon noir” şi „Féderer gris” pe fond negru), însă elementul principal de atracție este reprezentat de sistemul de navigație multimedia MEDIA-NAV Evolution – disponibilitatea acestuia diferind în funcție de versiune și țară. 

Mai mult, o cameră video pentru marșarier este disponibilă opțional pentru noul Duster, oferind un plus de siguranță. 

Noua transmisie cât și noul Duster Édition vor fi disponibile pentru vânzare până spre sfârșitul anului.

1 thought on “Noutățile Dacia la Frankfurt: Easy-R și Duster Édition 2016”

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top