„Nu ţi se cuvine absolut nimic!”

Ghidul Excelenţei Mercedes-Benz – în căutarea firească a excelenţei, ne oferă un interviu cu Cătălin Ştefănescu „Nu ţi se cuvine absolut nimic!” – sfatul pe care Cătălin doreşte să-l fi primit la începutul carierei sale

Un interviu despre excelenţă cu prezentatorul şi realizatorul celei mai longevive şi apreciate emisiuni culturale din România, Garantat 100%: Cătălin Ştefănescu. Ghidul Excelenţei este o colecţie de interviuri în exclusivitate cu personalităţi din România care pe parcursul activităţii lor au dat dovadă de excelenţă. O încercare de a defini excelenţa prin intermediul unor oameni care au atins-o. Ghidul prezintă o serie de manifestări autohtone menite să vorbească despre ideea de excelenţă şi să aducă aminte de promisiunea lui Gottlieb Daimler “The best or nothing”.

„Să ţi se spună foarte clar că nu ţi se cuvine absolut nimic! E important lucrul acesta! Eu nu l-am primit, ci l-am învăţat pe parcurs,” povesteşte Cătălin Ştefănescu despre sfatul pe care ar fi dorit să-l primească la începutul carierei sale în cadrul interviului acordat pentru Ghidul Excelenţei.

Mercedes-Benz a plecat în căutarea firească a excelenţei şi a lansat  în spaţiul autohton Ghidul Excelenţei, o colecţie de interviuri în exclusivitate cu personalităţi din România care pe parcursul activităţii lor au dat dovadă de excelenţă şi au construit în jurul unor valori care s-au făcut cu siguranţă remarcate, atât în plan autohton, dar şi internaţional. 
De această dată, invitatul Mercedes-Benz România în cadrul Ghidul Excelenţei este Cătălin Ştefănescu, prezentatorul şi realizatorul celei mai longevive şi apreciate emisiuni culturale din România, Garantat 100% – care a reuşit să reprezinte o nouă cale prin intermediul căreia pot fi percepute manifestările culturale şi oamenii care le generează.

„Excelenţa reprezintă un lucru foarte bine făcut; atât de bine făcut, încât atinge un nivel de performanţă foarte greu de egalat,” spune Cătălin cu privire la ce înseamnă acest concept pentru el. 

,,Primul semn al excelenţei poate fi acela că acel lucru reuşeşte să învingă timpul, să reziste în timp. Dar cel mai important semn al excelenţei este reprezentat de faptul că lucrul respectiv devine la un moment dat o sursă de inspiraţie pentru alţii,” adaugă Cătălin.

Povestind despre excelenţă, ,,simptomele’’ acesteia şi oameni reprezentativi pentru această idee, Cătălin Ştefănescu a identificat „repere greu de contrazis ale excelenţei. Acestea pot fi personalitatea şi opera domnului profesor Neagu Djuvara. E un reper fundamental în cultura acestei ţări şi o sursă de inspiraţie pentru foarte multă lume”.
 
Seria de interviuri Ghidul Excelenţei va continua cu ajutorul unei serii de personalităţi, în următoarea perioadă, acestea fiind publicate pe website-ul Mercedes-Benz România, la adresa: “http://www.mercedes-benz.ro/GhidulExcelentei” www.mercedes-benz.ro/GhidulExcelentei. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top