O mașină a luat zero stele la testele de siguranță. S-a făcut zob la impact!

testele de siguranță

O mașină a luat zero stele la testele de siguranță. Autoritatea în domeniul siguranței, Global NCAP, i-a acordat punctajul minim după ce șasiul s-a făcut zob la impact. Este vorba despre Nissan NP300 Hardbody, model comercializat în Africa de Sud.

În Europa, Nissan NP300 Hardbody ajunge cu denumirea de Navara și cu o construcție cu totul diferită. Cel construit special pentru piața sud-africană, și al cărui nume înseamnă, în limba engleză “Caroserie tare/rezistentă”, este însă, un veritabil pericol pe roți.

Citește și:

Mazda6 peste Audi A6 și VW Touareg la protecția pasagerilor

Inginerii Global NCAP care au testat pick-up-ul au concluzionat că șoferul ar suferi răni ce i-ar fi fatale, la nivelul capului și al pieptului. Coloana de direcție a intrat în cabină la impactul frontal, efectuat la o viteză de 64 km/h, ajungând direct în pieptul celui aflat la volan, în ciuda declanșării airbag-ului. De asemenea, șasiul s-a făcut bucăți, fiind notat ca instabil. Sunt rezultate care au dus la notarea modelului NP300 Hardbody cu un scor alarmant: zero, la capitolul protecției ocupanților adulți.

Citește și:

Dacia Duster a luat trei stele la testele de siguranță EuroNCAP

În ceea ce privește protecția copiilor aflați la bord, pick-up-ul a primit două stele, ceea ce echivalează cu 14 puncte din cele 49 disponibile. Cei de la Global NCAP susțin că acest rezultat slab se datorează faptului că producătorul a ales să instaleze un scaun auto pentru copii fără să urmeze instrucțiunile de instalare.

 

Adaugati comentariu