Oficial: Noul Ferrari 488 Pista Spider este decapotabila cu numărul 50 a italienilor

Ferrari 488 Pista Spider (1)

Noul Ferrari 488 Pista Spider a fost prezentat la Pebble Beach, deși constructorul italian nu anunțase lansarea unui model nou. 488 renunță la acoperișul fix în favoarea unuia rigid, dar vine cu câteva kilograme în plus față de versiunea coupe.

Ca și coupe-ul 488 Pista, Pista Spider este propulsat de un motor V8 twin-turbo de 3.9 litri, care a fost desemnat Motorul Anului pentru a treia oară la rând. Propulsorul dezvoltă 720 cai putere și un cuplu de 770 Nm. Sunt cifre care îl fac pe noul Ferrari 488 Pista Spider să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2,85 de secunde, exact la fel ca și versiunea coupe. De 8 secunde are nevoie mașina pentru a atinge viteza de 200 km/h, fiind cu 0,4 secunde mai lent decât coupe-ul. Viteza maximă este de 340 km/h.

Ferrari 488 Pista Spider (6)

Nici Lamborghini nu merge la Salonul Auto de la Paris.

Sunt zece absenți!

Ferrari 488 Pista Spider cântărește doar 1.377 de kilograme, dar și așa este cu 91 de kilograme mai greu decât coupe-ul. Greutatea mica îi asigură manevrabilitate și dinamică excepționale.

Noul Ferari 488 Pista Spider este cel de-al 50-lea model decapotabil din istoria impresionantă a constructorului Italian. Ca și în cazul lui 458 Speciale Aperta, 488 Pista Spider se diferențiază de modelul cu acoperiș fix printr-o schemă nouă de culori. În cazul mașinii prezentate la Pebble Beach, albastrul și albul formează un contrast care pune în evidență silueta sportivă a hypercar-ului.

Ferrari 488 Pista Spider (8)

Clienții îngrijorați de surplusul de kilograme vor putea alege jante ultra-ușoare din fibră de carbon. Vor fi disponibile și jante din aliaj de 20 de inci.

Spider prezintă numeroase modificări aerodinamice și de stil față de 488 GTB. Lista de modificări include o parte frontală și o capotă redesenate. Praguri noi, un difuzor din fibră de carbon și țevi noi de evacuare sunt, de asemenea, pe listă.

Ferrari 488 Pista Spider (7)

Ferrari nu a anunțat prețurile pentru noua sa creație și nici dacă aceasta va fi o ediție limitată, dar vom afla mai multe în octombrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, care își deschide porțile pe 2 octombrie.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top