Olimpiada din 2021 nu mai e pe placul sponsorului principal Toyota

Niciun oficial al companiei Toyota, sponsor premium al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, nu va asista la ceremonia de deschidere, iar grupul nu va difuza reclame televizate legate de eveniment.
Olimpiada Tokyo Toyota

Primul constructor de automobile la nivel mondial în 2020, Toyota se numără printre partenerii majori ai mişcării olimpice, angajaţi pentru mai multe ediţii ale Jocurilor şi care contribuie cu aproximativ 500 milioane de dolari în total pentru JO de la Tokyo.

Însă aceste Jocuri Olimpice nu sunt bine primite de o mare parte a populaţiei japoneze, din cauza persistenţei pandemiei, iar evenimentul se va derula aproape în totalitate cu porţile închise.

„Responsabilii Toyota nu vor asista la ceremonia de deschidere, iar motivul principal este acela că nu vor fi spectatori”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a companiei nipone.

Potrivit presei japoneze, mai puţin de 1.000 de responsabili olimpici şi pesonalităţi, inclusiv reprezentanţi ai sponsorilor, vor fi autorizaţi să asiste la ceremonie.

Fără reclame Toyota la televiziune

Purtătoarea de cuvânt a grupului Toyota a dezminţit, totodată informaţiile apărute în mass-media locală conform cărora constructorul japonez ar fi anulat proiecte sale de difuzare a reclamelor televizate legate de Jocurile Olimpice în Japonia. Asta însă pentru că „încă de la început nu s-a pus niciodată problema de a difuza reclame legate de Jocurile Olimpice în Japonia”, a adăugat aceasta.

În afara sponsorilor principali ai mişcării olimpice, printre care se numără Toyota, precum şi alte două grupuri japoneze, Panasonic şi Bridgestone, alte 60 de societăţi nipone au investit circa 2,8 miliarde euro în Jocurile Olimpice 2020, o sumă record.

Speranţele acestora în obţinerea unor rezultate pozitive în urma acestor investiţii au fost diminuate oarecum de interzicerea prezenţei spectatorilor, deşi sponsorii pot conta pe expunerea internaţională prin televiziune şi streaming.

În cursul zilei de luni, directorul de comunicare al Toyota, Jun Nagata, le-a declarat reporterilor că menţinerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a devenit „greu de înţeles” pentru poporul japonez.

Un potenţial focar de infecţii legate de Jocurile Olimpice generează îngrijorare, în timp ce primele cazuri de Covid-19 printre sportivi au fost semnalate în weekend în Satul Olimpic. Cel puţin 58 de cazuri de infectare cu coronavirus privind persoane implicate în JO 2020 au fost înregistrate în Japonia de la 1 iulie.

– Toyota Land Cruiser 300: generație nouă pentru off-roader-ul legendar
– Toyota va produce înlocuitorul modelului Aygo la uzina din Cehia

Adaugati comentariu