Panasonic a început producţia de masă a bateriilor pentru vehicule “verzi”

Panasonic a început producţia în masă a bateriilor litiu-ion pentru vehiculele electrice şi hibride la noua fabrică din localitatea chineză Dalian, produsele fiind destinate, pentru început, pieţei locale.

Compania japoneză a investit sute de milioane de dolari în noua unitate de producţie, deşi nu a divulgat detaliile investiţiei financiare. În prezent, doar o parte a fabricii este finalizată, fiind folosită pentru producerea de baterii prismatice.

Compania are planuri de utilizare a spaţiului rămas pentru realizarea altor tipuri de baterii auto.

Piaţa chineză este în prezent cea mai mare piaţă auto din lume. Ulterior, bateriile vor fi livrate şi în alte ţări pentru a fi utilizate vehicule “verzi”.

Panasonic are fabrici producătoare de baterii în Japonia şi Statele Unite.

Guvernul chinez pregăteşte o lege conform căreia constructorii de automobile prezenţi în ţară trebuie să producă un număr minim de vehicule prietnoase cu mediul. Această lege este prevăzută să intre în vigoare începând cu anul 2019 şi, ca atare, este estimată o creştere a cererii pentru baterii auto pe piaţa chineză.

În prezent, Panasonic este cel mai mare producător de baterii litiu-ion auto din lume, dar câţiva rivali chinezi au investit recent sume uriaşe în construirea de noi facilităţi.

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top