Porsche Cayenne: următoarea generație va fi electrică

Porsche Cayenne

Oficialii mărcii Porsche au confirmat că următoarea generație a SUV-ului Cayenne va avea și o versiune complet electrică. Noul model este așteptat în 2026 și va comercializat alături de variantele pe benzină și PHEV.

Viitorul model Porsche Cayenne electric a fost confirmat chiar de Oliver Blume, șeful mărcii Porsche, în cadrul conferinței anuale a mărcii. Porsche va face un push masiv către electrificare, iar alături de modelul Macan electric, vom vedea și un Cayenne electric.

Cayenne electric în 2026

Acesta va folosi platforma PPE cu arhitectură la 800 V similară cu cea a actualului model electric Taycan. Cayenne va folosi două motoare electrice și va primi, cel mai probabil, direcție integrală și sistem avansat pentru controlarea cuplului pentru a păstra intacte calitățile sportive ale SUV-ului de clasă mare. Cayenne va beneficia și de baterii de generație nouă. Următoarea generație Porsche Cayenne nu renunță, însă, la motorizările clasice. Porsche intenționează să ofere și motoare pe benzină și plug-in hybrid până în 2030. Lansarea noii generații este așteptată în 2025-2026 după ce în gama Porsche își vor face loc modelele Macan electric și 718 electric.

Porsche a mai confirmat că intenționează să lanseze în viitor un SUV mai mare decât actualul Cayenne, al cărui nume nu a fost încă comunicat. Acest model va fi electric și va utiliza o platformă diferită (SSP Sport) dezvoltată exclusiv de către Porsche. Noul model este cunoscut sub numele de cod K1 și va avea șapte locuri. Noul model promite o experiență sportivă și vrea să atragă clienți în special pe piețele din China și Statele Unite.

Porsche intenționează ca 80% din volumul de vânzări la nivel mondial să fie reprezentat de modele electrice până în anul 2030.

Via Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top