Bun venit în viitor! În 2021 vom avea cea mai non-conformistă competiție din lume. Va alinia la start un grup de mașini zburătoare, iar noi îți spunem ce pot acestea.
Lumea autoturismelor evoluează rapid spre noi tărâmuri, neexplorate până acum. Uite, de exemplu, concursul Extreme E, un raliu off-road pentru mașnini electrice. Așa cum Formula E, inspirată din Marele Circ, se bucură deja de o popularitate uriașă, sigur la fel de mult va prinde la public și Extreme E, care va începe peste două luni.
Însă, atâta vreme cât ”zborul” printre denivelări durează câteva secunde, încă vorbim despre o competiție convențională. Ce faci, însă, când mașinile încep să zboare minute în șir? Ridici o sprânceană, în semn de reticență. Totuși, nu ai motive: prima competiție de mașini zburătoare va începe peste câteva luni.
➡ Video: iată prima dronă de competiții cu pilot 💡
De fapt, vorbim despre drone uriașe, pilotate din carlingă, nu radiocomandate. Bine, în primul sezon, acestea vor fi comandate de la distanță, pentru a evita accidentările. Dacă totul merge bine, de anul viitor vom vedea competiții cu piloți la bord.
”Prezentarea primei mașini zburătoare electrice este un moment de referință, ce marchează o revoluție a mobilității. Prima competiție va avea loc în acest an și va fi cea mai incitantă și progresistă întrecere cu motoare de pe planetă” a spus Matthew Pearson, fondatorul companiei.
Airspeed: mașini zburătoare rapide
Ajuns la a patra generație, vehiculul Airspeeder este pus în mișcare de 8 elice, antrenate de un motor electric de 130 CP. Greutatea de numai 100 kg asigură o viteză maximă de 120 km/h.
Pentru a evita coliziunile cu celelalte exemplare din competiție, Airspeeder Mk4 este dotat cu senzori LiDAR și radar, care creează un ”câmp protector” în jurul vehiculului.
Vor exista și pit-stopuri pentru înlocuirea rapidă a bateriei, deci vom avea un fel de Formula E… în aer.
via carbuzz