Prima uzină a fost inaugurată. Unde se va construi Polestar 1?

Uzină Polestar 1 (1)

Polestar a deschis prima uzină! Coupe-ul hibrid Polestar 1, produs de compania suedeză, va intra în producție în această toamnă la noua fabrică.

Centrul de producție se află în China, la Chengdu și include nu numai linii de asamblare, ci și un centru dedicate clienților, o sală de conferințe cu pereți de sticlă și un circuit pentru testarea mașinilor. Structura a fost concepută de compania suedeză de design Snøhetta.

Uzină Polestar 1 (8)

“A fost un proiect dificil și plin de satisfacții pentru noi. Designul inovator pune aliniază planul vizionar, creative cu cerințele tehnice pentru producție, stabilind noi standarde pentru centrele de producție complete”, mărturisește co-fondatul Kjetil Trædal Thorsen.

Cât costă Polestar 1?

Polestar intenționează să construiască 500 de unități pe an la uzina din China, pe durata a trei ani, ajungând astfel la un total de 1.500 de unități. Polestar 2 va intra în producție anul viitor într-un alt centru din China, Luqiao.

Uzină Polestar 1 (13)

Viitorul Polestar 1 va fi pus în mișcare de un motor turbo de 2.0 litri, pe benzină și de două motoare electrice aflate pe puntea din spate. Acestea vor dezvolta împreună 600 de cai putere și un cuplu de 1000 Nm. Coupe-ul hibrid va avea nevoie de aproximativ 4 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, iar bateria sa cu o capacitate de 34 kWh îi va asigura o autonomie de 150 de kilometri.

Adaugati comentariu