Primul super-SUV al lumii a intrat în producție. Încotro se îndreaptă primele exemplare Rolls-Royce Cullinan?

Rolls-Royce Cullinan

Primul super-SUV al lumii a intrat în producție. Câteva prototipuri Rolls-Royce Cullinan au luat deja drumul showroom-urilor în care vor fi expuse. Cum era de așteptat, cele dintâi unități vor ajunge la reprezentanțe din Anglia.

Opt unități Rolls-Royce Cullinan au ieșit pe porțile uzinei din Goodwood, West Sussex, astăzi, la ora 13. Acestea se vor îndrepta către opt showroom-uri de pe teritoriul Angliei. Cele opt au fost conduse de către reprezentanții showroom-urilor către noile lor case din Edinburgh, Leeds, Manchester, Birmingham, Bristol, Essex, Londra și Sunningdale. Super-SUV-ul britanic a fost prezentat în primăvara acestui an.

Rolls-Royce Cullinan

“Reacția vis-a-vis de noul nostru Rolls-Royce Cullinan a fost, fără dubii, una pozitivă și sunt încâtant că, începând de astăzi, posibilii clienți vor avea șansa să experimenteze această mașină remarcabilă prin intermediul showroom-ului din zona lor”, spune Julian Jenkins, Director regional Rolls-Royce Motor Cars.

Rolls-Royce Cullinan este cel mai scump SUV disponibil pe piață la ora actuală, cotat la aproximativ 280.000 de euro. Mașina este pusă în mișcare de motorul care se regăsește și sub capota limuzinei Phantom. Este vorba despre o unitate V12 de 6,75 de litri, care dezvoltă 571 de cai putere și 850 Newton metri, expediați către cele două punți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. Viteza maximă a primului super-SUV al lumii este de 250 km/h.

 

Adaugati comentariu