Programul Rabla – Încă 30.000 de tichete pentru cei care casează mașini vechi

Programul Rabla

Vine o veste bună pentru cei care vor să-și ia mașină nouă și vor să caseze una veche. Programul Rabla Clasic va fi suplimentat cu încă 30.000 de tichete, anunță premierul României, Viorica Dăncilă, ca urmare a rectificării bugetare. Bugetul pentru 2018 este dublu față de cel alocat anul trecut.

Demarat pe 15 martie, cu un buget de 133 de milioane de lei, echivalentul a 20.000 de tichete, Programul Rabla a intrat în impas. Tichetele alocate s-au epuizat rapid. Doar tichete care pot fi utilizate pentru mașini electrice și hibride, din cadrul Programului Rabla Plus, mai sunt disponibile.

În urma unei rectificări bugetare anunțate de guvern, programul va fi suplimentat cu 230 de milioane de lei, ceea ce va face fericiți încă 30.000 de oameni care intenționează să-și înlocuiască autoturismul vechi anul acesta.

În premieră, numărul tichetelor acordate suplimentar este mai mare ca numărul celor anunțate inițial, la începutul programului, ajungând astfel la un total de 50.000 de bonusuri, un număr dublu față de tichetele acordate anul trecut.

Rabla Plus – Cine își ia mașină electrică poate cere

până la 45.000 de lei de la stat

Prima de casare a unui automobil cu o vechime de cel puțin 8 ani, înmatriculat în România înainte de 1 ianuarie 2011 și fără a necesita ITP valabil, este în cuantum de 6500 de lei și poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea unor vehicule cu emisii de dioxid de carbon de cel mult 130 g/km.

Suma maximă ce poate fi utilizată de un cumpărător în vederea achiziționării unui vehicul nou poate ajunge până la 9200 de lei. Astfel, se acordă 1000 de lei pentru mașini noi cu emisii de dioxid de carbon sub 98 g/km și 1700 lei pentru cele cu sistem de propulsie hibrid. În plus, un nou program de tip RABLA le-ar putea aduce exclusiv bucureștenilor care vor să-și caseze mașinile, vouchere de 1.000 de euro. Proiectul de lege a fost depus la secretariatul general al Consiliului General al Bucureștiului.

Seful Executivului, Viorica Dăncilă, a anunțat că Guvernul va demara și un program „pentru innoirea aparaturii electrocasnice în vederea încurajării achiziționării de aparate performante cu un consum redus de energie”.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top