Programul Rabla se întoarce. Câte tichete vor fi disponibile?

rabla

Programul Rabla se întoarce. Guvernul a alocat încă 135 de milioane de lei în vederea reînnoirii parcului auto, ceea ce echivalează cu 20.000 de tichete.

Prima de casare rămâne la aceeași valoare, de 6.500 de lei, care vor fi folosiți pentru achiziționarea unui automobil nou, puțin poluant. “Știu că este o decizie așteptată de mulți români”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Prime, bonusuri, reduceri. Ce primesc cei care își cumpără o mașină electrică?

Programul Rabla 2019 a demarat în aprilie 2019. Suma alocată atunci și epuizată în luna iunie, a fost de 235 de milioane de lei, pentru aproximativ 35.000 de tichete, alte 75 de milioane fiind rezervate Programului Rabla Plus, pentru achiziționarea de mașini electrice și hibride.

Primele de casare se acordă pentru automobile uzate, cu o vechime mai mare de opt ani, în vederea achiziționării unui autovehicul nou, al cărui sistem de propulsie generează cel mult 120 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, în regim de funcționare mixt (140 de grame CO2/km, conform standardului WLTP).

Raport îngrijorător: avem șoselele pline de rable!

Încă 1.000 de lei poate fi obținută de la stat dacă automobilul nou produce emisii de maximum 96 de grame CO2/km (105 g CO2/km în standardul WLTP). Viitoriii posesori de vehicule hibride primesc și un eco-bonus de 1.700 de lei. Cumularea sumelor ajunge astfel la 9.200 de lei.

Programul Rabla este cel mai lung program guvernamental, acesta aflându-se la cea de-a 15-a ediție. În cadrul programului, peste 550.000 de vehicule vechi au fost casate.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top