R.A.R. lansează aplicația prin care poți să verifici istoricul mașinii

istoricul mașinii aplicație RAR

Registrul Auto Român lansează aplicația prin care poți să verifici istoricul mașinii pe care intenționezi să o achiziționezi. “Istoric vehicul” poate furniza date referitoare la numărul de kilometri ai mașinii verificate, dar și valabilitatea ITP-ului. Mașina verificată trebuie să fi trecut măcar o dată pe la R.A.R. pentru a se regăsi în baza de date.

Oricine intenționează să achiziționeze un vehicul rulat, poate verifica acum, în mod gratuit, istoricul acestuia cu ajutorul aplicației “Istoric vehicul”, în cazul în care cunoaște seria de șasiu. Cel interesat va primi pe adresa de email introdusă în aplicație toate datele aflate în sistem cu referire la mașina pe care dorește să o verifice.

Cum verifici dacă mașina pe care vrei să o cumperi e furată

Registrul Auto Român speră să elimine astfel fraudele care vizează modificarea kilometrajului real al autovehiculelor scoase la vânzare.

În curând, sistemul va oferi și informații referitoare la posibile daune suferite de mașină, reparațiile care au inclus și structura de rezistență a acesteia. Aceste informații detaliate ar putea fi, însă, furnizate contra cost, anunță reprezentanții R.A.R..

Cum se obține un nou certificat de ITP

Aplicația disponibilă exclusiv online poate fi accesată cu ajutorul oricărui dispozitiv care permite o conexiune la internet (desktop, tabletă, smartphone). Pe site-ul www.rarom.ro, puteți accesa aplicația. Tot acolo, primiți instrucțiuni referitoare la pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a putea folosi sistemul. Folosirea abuzivă a aplicației va determina restricționarea accesului solicitantului.

 

Adaugati comentariu