Recall Dacia Logan și Sandero: defecțiune la sistemul de închidere al capotei motorului

Unele modele Dacia Logan III și Sandero III au o defectiune a sistemului de închidere a capotei motorului, producătorul anunțând un „recall” pentru remedierea problemei.
Dacia Logan și Sandero 2021

Autoritățile portugheze au notificat în Sistemul European de Alertă Rapidă pentru Produse Periculoase (RAPEX) o defecțiune a unor modele Dacia. Conform notificării publicate pe 25 mai 2021, modelele Dacia Logan III și Sandero III pot prezenta o defecțiune a sistemului de blocare a capotei motorului.

„Acest lucru ar putea duce la deschiderea capotei în timp ce conduceți, crescând riscul unui accident”, arată notificarea RAPEX.

Mașinile care pot prezenta o astfel de problemă au fost produse la uzina din Mioveni între 5 noiembrie 2020 și 23 decembrie 2021 (Logan) și între 2 septembrie 2020 și 13 ianuarie 2021 (Sandero).

De asemenea, modelele Sandero produse la uzina din Tanger (Maroc) între 8 octombrie 2020 și 15 ianuarie 2021 pot prezenta aceeași defecțiune.

Ca urmare a acestei notificări, distribuitorii Dacia din Uniunea Europeană și-au anunțat clienții care dețin astfel de mașini și i-au chemat la unitățile service pentru remediere.

– Cu Dacia Spring prin București
– Dacia Duster: 2 milioane de exemplare produse la Mioveni

Adaugati comentariu