Recidivă suedeză. Volvo XC60 este Mașina Anului 2018

Volvo XC60 3

Volvo XC60 a fost desemnată World Car of the Year 2018, la scurt timp după ce fratele mai mic, XC40, a primit același titlu în Europa. Este prima oară când constructorul suedez primește această distincție.

Volvo XC40 își primise trofeul la începutul lunii martie, la Salonul Auto de la Geneva. Suedezii nu s-au oprit aici și și-au adjudecat și titlul Mondial. Un juriu alcătuit din 82 de jurnaliști din întreaga lume a ales XC60 World Car of the Year, trofeu câștigat anul trecut de Jaguar F-Pace.

Volvo XC60 2

Printre rivalii lui XC60 s-au numărat Ranger Rover Velar, Mazda CX-5, Kia Stinger, BMW X3, Alfa Romeo Giulia și Volkswagen T-Roc. În finală, XC60 rămăsese în compania lui CX-5 și Velar. Jurații au fost nevoiți să aleagă una dintre cele 34 de mașini înscrise pe lista inițială. Automobilele aflate în competiție au respectat criterii de selecție cum ar fi lansarea în ultimele 12 luni și comercializarea pe cel puțin 3 continente.

Volvo XC40 este Car of the year 2018

Nici BMW nu a plecat cu mâna goală de la ceremonia care a avut loc în cadrul Salonului Auto de la New York, pentru că M5, după un duel cu Honda Civic Type-R și Lexus LC500, a fost desemnat World Performance Car of the Year. Range Rover Velar s-a consolat cu distincția World Car Design of the Year, iar Nissan LEAF a primit titlul de World Green Car of the Year, în defavoarea rivalilor din ultimul act, BMW 530e și Chrysler Pacifica Hybrid. Mașina Urbană a Anului este Volkswagen Polo, iar Mașina de Lux a Anului este noua limuzină Audi A8, care a învins, pe ultima sută de metri, două modele Porsche, Cayenne și Panamera.

 

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top