Renault Megane eVision: concept pentru un viitor model electric compact

Alături de prezentarea noului model de serie electric Dacia Spring, în cadrul evenimentul Renault eWays, constructorul francez a prezentat conceptul Megane eVision, un viitor model electric ce vrea să reinventeze segmentul hatchback.

Conceptul Renault Megane eVision anunță un viitor model hatchback compact full-electric ce își va face loc în gama Renault din toamna anului 2021. Va fi primul model Renault ce va folosi noua platformă electric CMF-EV, platformă ce a debutat pe noul Nissan Ariya.

Conceptul Megane eVision împrumută câteva elemente de design de la Nissan Aryia, dar și de la conceptul Renault Morphoz. Șeful Renault, Luca de Meo a spus că 95% din designul conceptului va fi păstrat pe modelul de serie. eVision are 4.210 mm lungime și 1.800 mm lățime.

Renault spune că noua platformă permite uzul unor baterii de doar 11 cm înălțime, ceea ce permite crearea unei forme aerodinamice pentru caroserie. Conceptul folosește o baterie de 60 kWh ce poate fi încărcată inclusiv la stații rapide de până la 130 kW. Autonomia anunțată este de 450 km.

Versiunea de serie va veni în toamna anului 2021 și cel mai probabil va fi oferită cu mai multe variante de baterie. Conceptul folosește un motor electric de 217 CP amplasat pe puntea față. Greutatea modelului este de 1.650 kg.

Via Renault, Autocar

Adaugati comentariu