Renault primește un împrumut de 5 miliarde euro din partea UE

5 miliarde Euro pentru Renault Group

Renault primește un împrumut de 5 miliarde  euro din partea UE pentru a depăși efectele negative generate de pandemia de coronavirus Covid-19.

Foto:arhiva

Conform agenției Reuters, Comisia Europeană a aprobat miercuri 30 aprilie un împrumut de 5 miliarde euro pentru Renault Group, cu scopul de a ajuta construtorul auto să depășească efectele crizei generate de pandemia de coronavirus Covid-19.

Comisia Europeană, care reglementează politicile concurențiale la nivelul Uniunii Europene, și-a relaxat temporar regulile pentru a permite țărilor din blocul comunitar să-și poată ajuta economiile care se pregătesc să intre în recesiune ca rezultat al măsurilor de închidere temporară a activităților.

Comisia a aprobat deja o schemă de împrumut pentru Franța, care a pututa ccesa deja 70% încă din martie. Planul pentru Renault a fost trimis separat, Franța accesând astfel 90% din împrumut, după cum a declarat Comisia.

Garantarea împrumutului face obiectul unor restricții. Acesta nu poate depăși 25% din cifra de afaceri a Renault Group în 2019 și nu se poate întinde pe o perioadă mai lungă de șase luni.

Citește și:

Noi măsuri adoptate de Marea Britanie pentru relaxarea vânzărilor de automobile noi

Pierderi uriașe la Ford și modele amânate

Renaul eCommerce: plătești mașina online și o primești direct acasă

Adaugati comentariu