Renault și FCA, dispuse să reia negocierile. Ce poziție are Nissan?

FCA Renault

Renault și Fiat Chrysler Automobiles sunt deschise pentru a relua negocierile privind o eventuală fuziune. Șefii celor două companii trebuie să ia în calcul însă, și presiunea pusă de guvernul francez, care intenționează să protejeze Alianța Renault-Nissan.

Oficialii Renault rămân optimiști și așteaptă întâlnirea acționarilor de la Nissan, programată pentru această săptămână, anunță Wall Street Journal, care citează surse din interiorul companiei franceze. În urma ședinței, constructorul francez ar putea primi undă verde pentru a relua negocierile cu FCA. Wall Street Journal scrie că Nissan ar accepta și o formă nouă a structurii alianței, care ar permite flexibilitate și independență membrilor.

CEO-ul Renault Thierry Bollore dezvăluie că negocierile au încetat complet în momentul în care Fiat Chrysler și-a retras propunerea de fuziune înaintată în luna mai. Acest lucru s-a întâmplat după ce guvernul francez, cel mai important acționar al companiei, a făcut eforturi pentru a întârzia discuțiile, ceea ce ar fi dat timp companiei Nissan să intre în negocieri.

FCA a refuzat să aștepte și și-a retras brusc propunerea, acuzând condițiile politice actuale din Franța. Pentru ca discuțiile să fie reluate, guvernul francez trebuie să dea undă verde. O prioritate pentru compania din Hexagon este însă, reconstruirea relației cu Nissan, afectată de intenția de parteneriat cu FCA.

Dacă negocierile între Renault-Nissan și Fiat Chrysler se vor concretiza, va lua naștere cel de-al treilea cel mai mare constructor auto al lumii. Acest lucru ar produce o reducere a costurilor și o eficientizare a producției.

Adaugati comentariu