Risc de incendiu la 800.000 de mașini Mercedes-Benz. Soluția tehnică întârzie

Test Drive Mercedes-Benz S 500 4Matic L autoexpert.ro

Publicația Bild din Germania susține că grupul Daimler, proprietarul Mercedes-Benz a trimis o notificare către 800.000 de clienți europeni cu privire la un potențial risc de incendiu. Mai grav, o procedură de „recall” nu poate fi încă inițiată.

Jurnaliștii germani scriu că divizia Mercedes-Benz a grupului Daimler și-a informat clienții că o pompă a sistemului de răcire ar putea fi defectă fapt ce ar duce la scurgeri ale lichidului și chiar la eventuale incendii generate de supraîncălzirea unor componente.

În mod normal, o astfel de notificare ar fi însoțită și de o campanie de chemare la service a celor circa 800.000 de mașini afectate, însă, în acest moment, o astfel de acțiune nu poate fi derulată din cauza lipsei componentelor necesare.

Mercedes-Benz autoexpert.ro

În documentul trimis de Daimler clienților afectați și ajunsă în posesia Bild scrie negru pe alb că „riscul de incendiu nu poate fi exclus”. Grupul german a confirmat pentru Automotive News că scrisoarea este autentică și că problema există.

Mercedes-Benz va rechema modelele în service

Totodată, reprezentanți ai Mercedes-Benz au menționat că atelierele service nu dețin în prezent componentele necesare remedierii problemei și, ca atare, campania de chemare la service (recall) va demara la o dată care va fi anunțată în viitorul apropiat, atunci când piesele vor fi disponibile.

„Între timp, vehiculul afectat ar trebui condus deosebit de prudent și utilizarea sa trebuie redusă la minimum”, se mai arată în scrisoarea trimisă posesorilor de vehicule afectate de problemă.

Deși nu a confirmat numărul de vehicule menționat de Bild, producătorul a admis că modelele afectate sunt anumite GLE/GLS (cod 167), Clasa C (cod 205), Clasa E (213), Clasa S (22), Clasa S (223), Clasa E Coupe/ Convertible (238), GLC (253), CLS (257) și G-Class (463).

Citește și:

Mercedes-Benz a dezvăluit prototipul Vision EQXX, „cel mai eficient și aerodinamic vehicul”
Mercedes-Benz este primul producător care primește aprobarea pentru rularea autonomă de nivel 3

-Cea mai mare flotă Mercedes-Benz din Europa de Sud-Est livrată în 2021

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top