Rolls-Royce și Faberge au creat o statuetă Spirit of Ecstasy specială

În apropierea Paștelui, Rolls-Royce a publicat o serie de imagini inedite cu oul Faberge ce include celebra statuetă Spirit of Ecstasy.

Oul Faberge este una dintre cele mai rare bijuteri create din metale și pietre prețioase. Acest tip de obiect de artă a devenit legendar odată cu cele 50 de astfel de obiecte realizate de Faberge pentru familia regală a Rusiei înainte de 1917. Istoria oului Faberge este strâns legată de tradiția Paștelui.

rolls-royce

În 1885, țarul Alexandru al III-lea a vrut să îi ofere soției sale, Maria Feodorovna, un cadou unic cu ocazia Paștelui. Țarul apela la Faberge, un celebru bijutier din St. Petersburg pentru a îi crea un ou din aur și diamante.

rolls-royce

Oul Faberge este considerat a fi un obiect de artă unic. Iar în 2018, Rolls-Royce a creat împreună Cu Faberge un astfel de obiect special ce include, bineînțeles, și celebra statuetă Spirit of Ecstasy.

rolls-royce

Statueta a fost amplasată chiar în mijlocul oului ce are o înălțime de 160 mm și o greutate de 400 grame. Platforma pe care stă statueta este manufacturată din aur alb de 18 carate, iar mini sculptura Spirit of Ecstasy este realizată din cristal. Oul dispune și de un complicat mecanism de deschidere prin care sculptura Spirit of Ecstasy este scoasă în evidență.

Este doar al doilea ou Faberge din Clasa Imperială realizat din 1917 și până astăzi ce folosește pe lângă aur roz, aur alb și o serie de diamante albe de 10 carate.

rolls-royce

Oul creat de Faberge și Rolls-Royce a fost expus la sediul mărcii auto din Goodwood, iar astăzi marca britanică a dat publicității o serie de imagini noi cu acest obiect de artă special.

Test drive Rolls-Royce Phantom

Adaugati comentariu