Rolls-Royce Spirit of Ecstasy: simbolul mărcii britanice împlinește 110 ani

rolls-royce-spirit-of-ecstasy-autoexpert

Marca de lux Rolls-Royce are drept emblemă celebra statuetă Spirit of Ecstasy. Emblema ornează impunătoarea grilă a radiatorului încă de acum 110 ani.

Spirit of Ecstasy este numele statuetei ce ornează grila oricărui model Rolls-Royce. Este emblema mărcii britanice, iar în acest an se împlinesc 110 ani de când această emblemă este folosită. Designul statuetei a fost înregistrat oficial ca proprietate intelectuală în 6 februarie 1911.

Spirit of Ecstasy

Emblema se bazează pe o statuetă de bronz numită Whisper (Șoapta) creată de sculptorul Charles Sykes pentru patronul său Lordul Montangu of Beaulieu, entuziast motorist al vremii și fondator al revistei The Car Ilustrated. Lordul a fost unul dintre primii clienții ai mărcii Rolls-Royce. Povestea spune că statueta inițială creată de Sykes o reprezintă pe Eleanor Thorton, secretara Lordului Montangu.

Varianta inițială a statuetei avea 18 centimetri în înălțime, în timp ce modelul folosit pentru modelele Rolls-Royce de azi are 9.5 centrimetri. Marca britanică folosește și un sistem automat de mascare a statuetei în interiorul capotei. Emblema este realizată din oțel inoxidabil lustruit, dar, de-a lungul timpului, a fost turnată și în aur de 24 de carate sau cristal.

Anul trecut, Rolls-Royce a creat chiar și un ou Faberge dedicat statuetei. Statueta a fost amplasată chiar în mijlocul oului ce are o înălțime de 160 mm și o greutate de 400 grame. Platforma pe care stă statueta este manufacturată din aur alb de 18 carate, iar mini sculptura este realizată din cristal. Oul dispune și de un complicat mecanism de deschidere prin care sculptura Spirit of Ecstasy este scoasă în evidență.

Test drive Rolls-Royce Cullinan

Via Rolls-Royce

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top