România, paradisul mașinilor furate din străinătate. Cifre record

paradisul mașinilor furate

S-au înregistrat cifre record de mașinii furate anul trecut. Acestea au fost depistate la graniță, înainte de a intra în România. Polițiștii de frontieră au recuperat peste 200 de mașini.

Șoferii mașinilor furate încercau să le aducă în țară pentru a le pune în vânzare sau pentru a le folosi personal. Au fost cu 70% mai multe mașini furate față de 2017, când s-au înregistrat 138 de tentative de a pătrunde pe teritoriul României cu vehicule furate.

Citește și:

Topul celor mai furate mașini în România

239 de astfel de vehicule ar fi trebuit să ajungă la noi proprietari, care nu le-ar fi verificat istoricul, sau ar fi rămas la cei care le-ar fi adus în țară. Pe listă se află 196 de autoturisme, dar și 27 de microbuze, patru motociclete, opt automarfare și patru remorci. Toate acestea figurau ca fiind căutate de autorități sau declarate furate de proprietari.

Vehiculele ar fi trebuit să intre în țară din vestul Europei, prin vama Petea sau prin vama Nădlac, dar și din Republica Moldova, prin vămile Albița și Suculeni, și Bulgaria. Cei care au regizat furturile și ar fi trebuit să le vândă la noi în țară erau români, dar și albanezi, austrieci, belgieni, danezi, francezi și nemți. Cei mai mulți dintre aceștia au susținut la frontieră că nu știau proveniența mașinii pe care o conduceau. Alții au recunoscut însă că au primit până la 500 de euro pentru a aduce mașina în România.

Citește și:

Dispari în 60 de secunde – Timp record pentru doi hoți care au furat un Mercedes

Cei prinși la volanul mașinilor furate s-au ales cu dosar penal. Vehiculele au fost confiscate de către Poliția de Frontieră, iar soarta lor va fi hotărâtă în instanță.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top