S-a deschis prima stație electrică amplasată într-o benzinărie

Prima stație electrică de încărcare disponibilă într-o benzinărie din România a fost inagurată astăzi, de Electrica si OMV Petrom, pe bulevardul Aerogării. Costul unui kWh este de 1 leu.

Stația face parte dintr-un proiect pilot în cadrul caruia vor fi instalate puncte de încărcare rapidă a mașinilor electrice în Bucureşti, în patru stații OMV şi la sediile centrale ale OMV Petrom (Petrom City) și Electrica.

În fiecare dintre cele patru staţii OMV din Bucureşti, precum şi la sediile Electrica şi OMV Petrom, vor fi instalate staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, acestea având capacitatea maximă de alimentare de 50kWh.

Prin aceste stații cu încărcare rapidă, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în doar aproximativ 20 de minute, față de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu. Pentru clienţii care isi spala masina în cadrul stației OMV, încărcarea este gratuită.

Noua stație rapidă OMV nu este singura de acest tip dIn București, stații de încărcare pentru mașini electrice putând fi găsite și la câteva mall-uri sau la unele magazine Lidl și Kaufland. CLICK AICI PENTRU UN MATERIAL COMPLET DESPRE RETEAUA DE STATII DE INCARCARE DIN BUCURESTI.

statie-omv (1)

Conform unor calcule estimative, luând în considerare prețul de un leu pe KWh practicat de Electrica și OMV Petrom, un plin de energie pentru un Renault Zoe, echipat cu un acumulator de 22 kWh costă 22 lei. Pentru o Tesla Model S cu baterie de 90 kWh, același plin v-ar scoate din buzunar 90 de Lei. În condițiile unei autonomii reale de 350 km, costul per kilometru este de numai 0,25 bani, cu mult sub costul asociat utilizării unui automobil cu motor convențional. CITEȘTE TESTUL COMPLET CU TESLA MODEL S AICI.

1 thought on “S-a deschis prima stație electrică amplasată într-o benzinărie”

  1. super, este de apreciat, dar parca totusi 1 leu pe kwh este cam mult, chiar daca in prima faza pare ieftin, dar daca luam in calcul si pretul unui automobil electric care este cel putin deocamdata mult mai mare decat unul convetional nu mai este asa ieftin…. dar este de apreciat si mai ales faptul ca o poti incarca gratis daca speli masina e si mai ok deci ce sa mai LA CAT MAI MULTE!!! BRAVO!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top