Salonul Auto de la Detroit se mută din ianuarie în octombrie sau iunie

Salonul Auto de la Detroit

Salonul Auto de la Detroit a rămas pe poziții decenii la rând, fiind primul salon auto al anului. Dar deciziile producătorilor auto de a scoate din planurile lor evenimentul de la Detroit i-a făcut pe organizatori să-și reconfigureze strategia. Astfel salonul se va muta din iarnă în toamnă sau în vară.

Anunțul oficial va fi făcut pe 24 iulie. Asociația Dealer-ilor Auto de la Detroit a decis mutarea evenimentului din ianuarie în octombrie, luând în calcul și posibilitatea programării acestuia în iunie. Mutarea va avea loc abia în 2020. A fost publicat deja un clip promoțional care prezintă salonul de la Cobo Center, înconjurat de circuite de testare. Centrul expozițional a fost supus unei renovări care a costat 279 de milioane de dolari.

Și BMW se retrage de la Salonul Auto de la Detroit

Vremea extrem de rece de la Detroit din luna ianuarie a fost mereu descurajantă, atât pentru constructori, cât și pentru vizitatori. Luna octombrie sau iunie însă, ar putea permite și organizarea unor activități în aer liber. General Motors militează pentru organizarea evenimentului pe timp de vară. Un alt avantaj al lunii iunie este faptul că niciun alt salon de anvergură nu are loc în aceeași perioadă. Luna octombrie este, în schimb, o perioadă aglomerată pentru companiile auto, care au ocazia să-și prezinte produsele și la Paris sau Frankfurt în septembrie/octombrie, dar și la Los Angeles, acolo unde salonul este programat anual în noiembrie.

Decizia schimbării datei salonului auto american NAIAS vine după ce granzii Mercedes-Benz, BMW și Audi au anunțat că vor lipsi la ediția de anul viitor, alegând să-și prezinte mașinile și tehnologiile noi cu ocazia altor evenimente. Constructorii auto preferă CES, care are loc în aceeași perioadă în Las Vegas. Volkswagen este singurul constructor auto german care și-a confirmat prezența anul viitor la Detroit. Porsche a amânat decizia.

 

Adaugati comentariu