Salonul Auto de la Munchen 2021: IAA va avea un format hibrid

Cel mai mare salon auto din Germania se mută de la Frankfurt la Munchen, iar ediția 2021 va avea un format hibrid cu evenimente online, dar și la fata locului.

În 2020, Asociația Industriei Auto din Germania (VDA), organizatorul Salonului Auto de la Frankfurt (IAA – Internationale Automobil-Ausstellung) anunța că evenimentul se va muta la Munchen începând cu 2021.

Organizatorii au revenit acum cu datele evenimentului, programat pentru perioada 7-21 septembrie 2021 și formatul noului salon, adaptat la realitatea actuală. Astfel, noul salon auto va fi un eveniment cu desfășurare hibridă, găzduind atât evenimente online, cât și la fața locului.

Printre constructorii auto care au confirmat prezența la Salonul Auto de la Munchen se numără BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Hyundai și Polestar. Pe listă sunt și constructori din China ca Nio, SAIC sau Xpeng.

Salonul va găzdui și o secțiune pentru mobilitate electrică ce va include biciclete, scutere și alte soluții pentru mobilitate personală.

Salonul Auto de la Munchen este confirmat și pentru ediția din 2023 cu opțiunea de a prelungi acordul și pentru 2025.

IAA este unul dintre cele mai vechi evenimente de profil. Prima ediție s-a desfășurat în 1897 la Berlin, fiind expuse doar opt vehicule. Locația actuală – Messe Frankfurt – a găzduit primul show auto marca IAA în 1951. Din 1991, versiunea comercială a IAA s-a mutat de la Frankfurt la Hanovra. De anul viitor și cea dedicată vehiculelor de pasageri se va desfășura la Munchen.

Via IAA, Automotive News

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top