Shanghai 2019. Noul Aston Martin Rapide E – Informații și fotografii oficiale

Shanghai 2019. Noul Aston Martin Rapide E - Informații și fotografii oficiale

Noul Aston Martin Rapide E a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Shanghai. Este primul model electric de serie al contructorului britanic. Producția va fi limitată la doar 155 de unități.

Englezii speră că Rapid E va avea succesul înregistrat de edițiile speciale anterioare, Vulcan, seria Vanquish Zagato și DB4 GT Continuation. Este primul model construit la uzina ultra-modernă de la Saint Athan, pe care Aston Martin o denumește Home of Electrification. Acesta a fost dezvoltat în parteneriat cu Williams Advanced Engineering (WAE).

Noul Aston Martin Rapide E

Ce mașină conduce James Bond în următorul film?

Cu un look agresiv, Rapide E este construit pentru un flux de aer ideal, obținut acum și datorită absenței sistemului de evacuare și datorită difuzorului spate de dimensiuni mari. Modelul primește jante din aluminiu și anvelope Pirelli P-Zero, reconfigurate pentru eficiență superioară.

Cabina propune aerul premium sportiv tipic brand-ului. Un instrumentar de bord digital de 10 inci înlocuiește ceasurile analog. O aplicație inovatoare permite monitorizarea mașinii de la distanță.

Noul Aston Martin Rapide E

610 cai putere și un cuplu de 950 de Newton metri dezvoltă cele două motoare electrice amplasate pe puntea din spate. Rapide E vine cu o baterie litiu-ion de 800 V cu o capacitate de 65 kWh, amplasată în locul propulsorului V12 de 6.0 litri, al transmisiei și rezervorului. Aceasta îi asigură o autonomie de aproximativ 320 de kilometri conform standardului WLTP.

Viteza maximă este de 250 km/h, iar noul Aston Martin Rapide E accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. trei moduri de rulare sunt disponibile la bord: GT, Sport și Sport +. Mașina este echipată cu un diferențial de alunecare limitată.

Noul Aston Martin Rapide E

Adaugati comentariu