SsangYong Torres EVX – variantă electrică pentru noul SUV coreean

SsangYong Torres EVX

Constructorul coreean SsangYong a adăugat o versiune complet electrică pentru noul model Torres. Modelul electric poartă numele Torres EVX și aduce un design diferit față de al versiunii cu motorizări termice.

Noul model SsangYong Torres este deja comercializat în Coreea de Sud. Este cel mai noul model SUV din gama constructorului coreean, iar acum producătorul anunță și o variantă complet electrică numită Torres EVX.

SsangYong Torres EVX

SsangYong Torres EVX

Din primele imagini publicate se remarcă faptul că versiunea electrică a modelului Torres are un design diferit față de cea cu motor termic. Este vorba de noul limbaj de design numit Powered by Toughness, adoptat de către compania coreeană pentru modelele sale. Se pot observa modificări la nivelul blocurilor optice, Torres EVX adoptând faruri LED înguste și o grilă iluminată. Nu au fost publicate imagini cu partea din spate a mașinii, dar noul model va avea stopuri legate printr-o bandă LED, iar pe hayon avem un element care imită carcasa roții de rezervă.

SsangYong Torres EVX

La interior, Torres EVX dispune de o planșă de bord digitală formată din două ecrane. Nu au fost date detalii tehnice pentru modelul electric, acestea urmând a fi dezvăluite la lansarea oficială din 30 martie, din cadrul Salonului Auto de la Seul, Coreea de Sud. Având în vedere că noul model ar trebui să folosească platforma modelului Korando e-Motion, am putea vedea un motor elecrtic amplasat pe puntea față alimentat de o baterie de 61.5 kWh.

Noul model Torres EVX ar putea fi ultimul SUV lansat sub sigla SsangYong. Constructorul coreean și-a anunțat intenția de a-și schimba numele în KG Mobility.

Via AutoExpress

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top