Porsche Taycan se apropie de momentul debutului, care va avea loc anul viitor. Până atunci însă, constructorul german pregătește terenul prezentând o serie de clipuri promoționale.

“Uneori e ca vântul. Sau ca gravitația. Nu le poți vedea, dar știi că sunt acolo.” Așa începe clipul de promovare a viitorului Porsche Taycan, prima mașină electrică a companiei.

“Nu poți găsi un buton în bord pentru asta. Și nici capitolul dedicat în manualul de utilizare. Nu avem schițe, nu știm cât cântărește, nu-l poți cronometra pe circuit”, este continuarea poveștii din filmul cu imagini dramatice, în care își fac apariția modele legendare ale brand-ului.

“Dacă întrebi zece ingineri, primești zece răspunsuri diferite. Dar nu pune nimeni la îndoială existența sa. Fiecare Porsche construit vreodată are unu și va avea mereu”, sunt ultimele cuvinte din filmul produs de Porsche. În final, privitorii află că este vorba despre suflet.

Ei bine, Porsche vorbește despre un suflet electrificat. Un suflet cu două motoare sincrone, care dezvoltă peste 600 de cai putere și care fac primul Porsche electric să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3,5 secunde.

Constructorul german investește sume colosale în dezvoltarea viitorului Taycan și în electrificarea gamei actuale. Proiectul Taycan aduce și peste 1.200 de locuri de muncă la Zuffenhausen.

Porsche a sărbătorit recent 70 de ani de la prezentarea primului model pentru drumurile publice, 356.

Porsche aniversează 70 de ani de mașini sport

cu un concept cu 500 CP:

Porsche 911 Speedster