Surpriza rusească: Lada Vesta SW Cross atacă la baionetă Dacia Logan MCV Stepway

Surpriza rusească: Lada Vesta SW Cross atacă la baionetă Dacia Logan MCV Stepway

Într-o liniște deplină pe piața din România marca Lada începe din nou să fie prezentă. Rușii încep să producă mașini tot mai bune, cu un design îmbunătățit și dotări la nivelul concurenței din Europa.

După ce am prezentat recent noutățile cu care vine Lada Niva pe piața noastră e momentul să descoperim și alte modele din gama producătorului din Rusia.

Surpriza rusească: Lada Vesta SW Cross atacă la baionetă Dacia Logan MCV Stepway

Lada Vesta SW Cross

Lada Vesta SW Cross a apărut pentru prima dată sub forma unui concept la Salonul Auto de la Moscova din 2014. Pentru că reacțiile publicului au fost pozitive modelul a intrat în producție.

Vesta SW Cross are lungime 4.424 mm, o lățime de 1.785 mm și o înălțime 1.537 mm. Ampatamentul este de 2.635 mm și are o gardă la sol de 203 mm. În partea inferioară a caroseriei este poziționat un kit de protecţie dintr-un plastic dur.

Surpriza rusească: Lada Vesta SW Cross atacă la baionetă Dacia Logan MCV Stepway

Pentru comparație – Dacia Logan MCV Stepway are o lungime de 4.501 mm, o lățime de 1.733mm și o înălțime de 1550 mm. Ampatamentul este de  2.635 și are o gardă la sol de 174 mm. Ca și în cazul modelului rusesc MCV Stepway dispune de protecții suplimentare pentru caroserie.

Lada Vesta SW Cross – dotări

La capitolul dotări Lada Vesta SW Cross nu este mai prejos față de modelul produs la Mioveni. Scaune tapițate cu piele și încălzite, senzori de ploaie/lumină, sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inch, cruise control, cameră spate și climatizare.  Vesta SW Cross este oferită cu patru airbag-uri, ABS și ESP.

Dacia Logan MCV Stepway

Pentru piața europeană Lada Vesta SW Cross este disponibilă cu un motor pe benzină clasificat EURO 6b de 1.6 litri care oferă 106 CP și 148 Nm. Acest propulsor poate fi cuplat cu o cutie manuală cu cinci trepte sau cu una automată tot cu cinci rapoarte. În Rusia poate fi comandat și un alt motor pe benzină de 1.8 litri și 122 CP.

Performanțele dinamice nu sunt strălucite: Vesta SW Cross parcurge repriza de la 0 la 100 km/h în 12,6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 180 km/h. Dacia Logan MCV Stepway cu motorul TCE 90 de 0,9 litri și 90 CP reușește să atingă 100 km/h în 11,1 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 170 km/h.

Lada Vesta SW Cross – prețuri

Dacia Logan MCV Stepway

Lada Vesta SW Cross poate fi comandată în România cu un preț de pornire de 11.500 euro fără TVA pentru varianta dotată cu o cutie manuală.

Pentru comparație – Dacia Logan MCV Stepway poate fi comadată de 12.450 euro.

Lada Vesta SW Cross – galerie foto

Și Lada Niva este disponibilă pentru piața din România. Lada Niva Urban 4×4 dispune de diferențial și reductor acționat manual, încălzire în scaune și oglinzi cu reglaj electric. Prețul pentru varianta de caroserie în cinci uși pornește de la 10.400 euro fără TVA. Citește mai mult aici.

Adaugati comentariu