Taxa auto ar putea fi gata în toamnă

Taxa auto

Taxa de mediu a fost declarată neconformă de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene, iar acest fapt creează noi probleme statului român. Autoritățile trebuie să vină cu o nouă formă de taxa auto, iar sumele de bani deja achitate de către români trebuie restituite integral, și nu eșalonat.

Haos. După ce a fost declarată neconformă de către Uniunea Europeană, taxa de mediu trebuie restituită proprietarilor care au achitat-o. Însă, în loc sa le plătească și o dobândă, care să compenseze incompetența autorităților, statul consideră că returnarea banilor trebuie făcută în rate, pe durata a 5 ani!

Păi stați un pic, domnilor: taxa a fost plătită în rate? De de trebuie să suporte omul de rând incompetența legislativului, care nu poate crea o lege…LEGALĂ? Ah, da: pentru că v-a votat! Noroc cu magistrații UE, care nu acceptă plata eșalonată, ”recomandând-o” pe cea integrală. Mă rog, noroc nu este chiar cuvântul potrivit, pentru că bani la buget pentru restituiri nu sunt, deci ghiciți cine o să suporte returnarea banilor. Exact, noi toți!

Taxa autoBun: p’asta am rezolvat-o. Chipurile. Acum să vedem ce trebuie făcut cu noua taxă de mediu, din moment ce variantei anterioare i s-a demonstrat ilegalitatea, imoralitatea și inechitabilitatea.

”Lucrăm la o nouă variantă de taxă de timbru, avem un grup de lucru şi sper ca până în toamnă, când reintrăm în activitatea intensă pe domeniul acesta, să venim cu o variantă care sper să fie mai echitabilă pentru toată lumea şi inclusiv pentru principiul ”poluatorul plăteşte”, care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe”, spune ministrul Mediului, Cristiana Palmer.

Rugăm respectuos Guvernul să se concentreze măcar acum, și să vină cu o soluție care să ne scutească de alte procese, și să nu uite un lucru: sunt la conducere datorită oamenilor de rând. Am spus intenționat DATORITĂ, și nu DIN CAUZA. Poate de data asta nu-i va jecmăni, așa cum face…din totdeauna!

Acum, la final, iată și vestea bună pentru cei care au achitat taxa de mediu: este posibil ca acționarea statului în instanță să nu mai fie necesară pentru a-și recupera banii, ci s-o facă simplu, de la ghișeu:

„Curtea Europeană de Justiţie a declarat că taxa este ilegală şi până acum oamenii trebuiau să dea statul în judecată ca să îşi recupereze banii. Anul acesta eu am introdus în mod special şi am lucrat cu colegii, am făcut un ordin de ministru comun ca să dăm posibilitatea ca şi pe cale administrativă să se recupereze aceşti bani de către cetăţeni şi vom vedea ce formulă vom avea în final, care să fie modalitatea de a returna banii”, încheie Cristiana Palmer.

Sursa: Mediafax

 

Adaugati comentariu