Tesla întrerupe iar producția pentru Model 3. Este a treia oară!

Model 3

Tesla întrerupe producția pentru Model 3 pentru a rezolva probleme tehnice survenite din cauza supraautomatizării liniei de asamblare de la Fremont, California. Este a treia întrerupere care are loc anul acesta.

Deși mult în urmă cu producția, Tesla a decis să oprească temporar producția pentru Model 3 în perioada 24 – 31 mai. Dar întreruperea este o surpriză pentru angajații forțați să-și ia concediu fără plată, la fel cum s-a întâmplat în februarie și în aprilie, când compania a fost forțată să ia o pauză în producție tot din cauza unor nereguli de ordin tehnic.

“Aceste perioade de întrerupere sunt folosite pentru îmbunătățirea automatizării și rezolvarea unor probleme în vederea creșterii producției”, a explicat un reprezentant al companiei.

Tesla Model 3 loss

Șefii companiei pun problemele survenite pe parcursul producției pe seama omiterii unor etape de testare a liniei de asamblare. Cererea mare pentru Model 3 i-a forțat practic pe manageri să demareze fabricarea mașinii înainte de a pune la punct anumite detalii.

Recent, Musk a recunoscut că supraautomatizare în cadrul uzinei a provocat “un iad al producției” și, în loc să fluidizeze procesul, nu a făcut decât să-l încetinească. “Ne-am bazat prea mult pe roboți. Oamenii sunt subestimați”, a postat șeful Tesla pe Twitter.

Compania care produce mașini electrice nu reușește să-și atingă obiectivul, acela de a produce 2.500 de vehicule pe săptămână. Musk anunțase recent că Tesla reușise să ajungă la 2.000 de mașini pe săptămână. Planul era de a produce 5.000 sau chiar 6.000 de unități în 7 zile, pe parcursul verii.

Adaugati comentariu