Tesla Model 3 a luat foc în urma unui accident. Mașina era pe Autopilot în momentul impactului!

Tesla Model 3

O Tesla Model 3 a luat foc și a explodat în urma unui accident care a avut loc la Moscova. Șoferul de naționalitate rusă conducea pe autostradă cu sistemul Autopilot activat.

Alexei Tretyakov se afla la volanul noii sale Tesla Mmodel 3 pe autostradă și rula cu aproximativ 100 km/h, cu sistemul Autopilot de rulare semi-autonomă activat. Sistemul a fost incapabil să detecteze un camion oprit pe banda de urgență, iar șoferul nu a vut reacție, așa că mașina electrică a lovit în plin vehiculul de pe margine.

Imediat după impact, Model 3 a fost cuprinsă de flăcări. Alți participanți la trafic au surprins imaginile și le-au postat pe rețelele de socializare. Aceștia susțin că au auzit cel puțin două explozii.

Anchetă la Tesla – Model S ia foc din senin într-un garaj

Cel aflat la volan a părăsit la timp automobilul. Acesta a suferit o fractură la picior, în urma impactului. Și cei doi copii ai săi se aflau în mașină, dar s-au ales doar cu câteva vânătăi.

Autoritățile locale au deschis o anchetă pentru a determina cauzele incidentului, care vine într-un moment dificil pentru Tesla. Constructorul din Silicon Valley a fost acuzat de publicitate mincinoasă, după ce a spus că mașinile din gama Model 3 sunt “cele mai sigure” și a anunțat că Model S ar fi primit 5,4 stele la testele de impact, deși autoritatea care determină punctajele nu cataloghează astfel mașinile.

Mai mult, compania a fost dată în judecată și pentru că o altă Tesla a lovit un camion, iar acoperișul său a fost făcut bucăți. Și în acel caz, sistemul Autopilot fusese activat cu aproximativ 10 secunde în urmă. Șoferul în vârstă de 50 de ani a murit pe loc.

Adaugati comentariu