Tesla Model 3 sub anchetă. Compania ar fi mințit în privința rezultatelor testelor de siguranță

Tesla Model 3 EuroNCAP

Un nou scandal lovește Tesla. Model 3 a obținut cinci stele la testele de siguranță efectuate de autoritatea europeană EuroNCAP, dar siguranța la bordul sedanului este pusă sub semnul întrebării de Administrația Națională a Traficului pe Autostradă din Statele Unite.

NHTSA i-a înaintat o cerere lui Elon Musk prin care i-a solicitat mai multe informații referitoare la o serie de accidente în care Tesla Model 3 a fost implicată.

Anchetă la Tesla. Model S ia foc din senin într-un garaj

Constructorul de mașini electrice anunțase pe propriul blog, pe 7 octombrie, că Model 3 a obținut rezultate care arată “cea mai mică probabilitate de vătămare a celor aflați la bord dintre toate mașinile testate vreodată”. Autoritatea americană susține că afirmațiile sunt nefondate și a solicitat o investigație din partea Comisiei Federale a Comerțului. Producătorul auto este susceptibil de afirmații incorecte și publicitate înșelătoare.

NHTSA solicită de la Tesla și mai multe informații referitoare la un accident fatal care a avut loc pe 1 martie. Un Model 3, care se deplasa cu funcția Autopilot activată, a intrat în plin într-un camion. Familia victimei a dat în judecată compania Tesla săptămâna trecută. Constructorul din Silicon Valley a fost somat să îmbunătățească softul funcției Autopilot, pentru ca acesta să ceară confirmarea atenției celui aflat la volan.

Ce înseamnă denumirile modelelor Tesla împreună?

O situație asemănătoare cu privire la promovarea automobilelor companiei a avut loc în 2013, atunci când Tesla a anunțat că limuzina sa Model S a obținut un scor final de 5,4 stele, deși agenția nu notează vehicule cu mai mult de 5 stele.

Autoritatea americană a emis un comunicat prin care arată că testele efectuate nu cataloghează vehiculele testate în modul ales de Tesla pentru a-și promova mașina.  NHTSA atrage atenția că expresii ca “cea mai sigură” sau termeni ca “perfect” nu descriu un rezultat sau scorul final obținut în cadrul testelor de siguranță și sunt înșelătoare pentru clienți.

Adaugati comentariu