Tesla Model 3, în septembrie pe prima poziție în Europa

Pentru prima dată în istoria vânzărilor de mașini din Europa, un model electric, Tesla Model 3, ajunge pe primul loc în clasament, depășind modele precum Volkswagen Golf sau Dacia Sandero.
Test drive - Tesla Model 3 RWD 70 kWh

Totodată, vehiculul Tesla este primul model produs în afara Europei care ajunge pe proima poziție a clasamentului.

Conform datelor JATO Dynamics, clasamentul vânzărilor de mașini din Europa a avut pe prima poziție modelul Tesla Model 3, cu 24.591 de unități, urmart, în ordine, de Renault Clio (18.264 unități), Dacia Sandero (17.988 unități) și Volkswagen Golf (17.507 unități).

În clasamenul vânzărilor de mașini 100% electrice lider este același Tesla Model 3, urmat de Tesla Model Y (8.926 unități) și Volkswagen ID.3).

Vehiculele hibride cu alimentare la priză (PHEV) au ca lider în septembrie modelul Ford Kuga, cu 3.385 de unități. Pe poziția a doua se află BMW Seria 3, cu 3.200 de unități, iar pe trei se clasează Peugeot 3008 cu 2.832 unități.

„Dealerii continuă să se confrunte cu probleme legate de disponibilitatea mașinilor noi din cauza crizei de semiconductori. Drept urmare, nedorind să aștepte chair și un an sau mai mult pentru o mașină nouă, unii consumatori au apelat la piața de mașini second-hand, consideră Felipe Munoz, Global Analyst la JATO Dynamics.

– Cea mai mare comandă de mașini electrice din istorie: 100.000 de vehicule în 14 luni
– Tesla planuiește introducerea unor baterii low-cost

Adaugati comentariu