Tesla Model X-mașina astronauților

Tesla Model X noul mijloc de transport al astronauților

Cooperarea dintre NASA, SpaceX și fondatorul Tesla, Elon Musk capătă noi valențe. Un Tesla Model X va fi folosit pentru transportul astronauților la rampa de lansare. Pe 27 mai 2020 va avea loc primul zbor Space X cu echipaj uman.

Foto:NASA

Se pare că timpul legendarului Astrovan –primul pas al omului spre orbită- pare să se fi scurs. Din 1984 un microbuzul a transportat echipajele NASA ale navetelor spațiale pe traseul de 14,4km dintre sediul central și rampa de lansare 39A.

Mașina lansată în spațiu de Elon Musk se apropie de Pământ. Unde a ajuns?

În tot acest timp, cei câțiva kilomteri parcurși au însumat în final peste 38.600km. Dar acum acest vehicul va deveni istorie.

Rolul de a-i duce pe astronauți la naveta spațială va reveni unei flote de Tesla Model X.

Nu ar trebui să ne surprindă, National Aeronautics and Space Administration, pe scurt NASA, cooperează cu multi-miliardarul Elon Musk, care este deoportivă fondatorul SpaceX și Tesla, de ceva timp.

Încă din ianuarie 2020, doi astronauți Robert Behnken și Douglas Hurley au fost fotografiați în fața unui model Tesla cu „aripi de vultur” denumit Crew Dragon.

Prima deplasare a astronauților este programată pentru 27 mai, anul acesta, în Florida. În acea zi este programată prima lansare a unei rachete SpaceX cu echipaj uman. 

Citește și:

Tesla începe livrările pentru SUV-ul electric Model Y

Tesla va prioritiza producția modelului de top pentru noul Cybertruck

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top