Tesla va concedia 9% din personal

Tesla concediati

Tesla trebuie să reducă în cel mai scurt timp cheltuielile. Întârzierile înregistrate în producția lui Model 3 și comenzile retrase nu ajută deloc compania. Elon Musk ia măsuri radicale: va concedia 9% din personal.

Tesla reduce forța de muncă renunând la 9% dintre angajați. Anunțul a fost făcut chiar de șeful constructorului de mașini electrice, prin intermediul unui email trimis către peste 40.000 de oameni care lucrează pentru Tesla. Ulterior, acesta a anunțat planurile și pe contul său de Twitter. Concedierile nu se vor concentra exclusiv pe uzina de la Fremont, California.

“Desfășurăm o campanie amplă de restructurare a organizării în cadrul companiei. Tesla a crescut și a evoluat rapid de-a lungul ultimilor ani, ceea ce a condus la duplicarea unor roluri și a unor posturi, care aveau rost în trecut, dar se pot justifica astăzi cu dificultate”, scrie Elon Musk.

“Trebuie să reducem costurile și să devenim profitabili, așa că am luat decizia dificilă de a renunța la aproximativ 9% dintre colegii noștri din cadrul companiei.” Astfel, aproximativ 3.400 de angajați din totalul de 37.543 își vor căuta de lucru în această vară.

Musk le promite celor care își așteaptă în continuare mașinile comandate, că măsura nu va afecta producția lui Model 3. CEO-ul de la Tesla a promis că până la sfârșitul lunii iunie, uzina de la Fremont va produce 5.000 de unități pe săptămână, iar cifra se va dubla până anul viitor. În schimb, producția viitorului crossover electric Model Y, a roadster-ului și a camionului electric ar putea avea de suferit.

Șeful producătorului de mașini electrice recunoaște că Tesla nu a fost niciodată o companie profitabilă în

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top