Tichetele Rabla pentru București pe sfârșite. Câte au mai rămas?

oxigen taxa de drum rovinieta cod rutier

Mii de oameni au achiziționat un tichet Rabla pentru București. Termenul limită pentru utilizarea acestora era inițial data de 30 septembrie, dar Primăria Capitalei a anunțat că acesta va fi prelungit.

Nu mai puțin de 4.193 de persoane au obținut un tichet Rabla pentru București, anunță Primăria Capitalei, un număr echivalent de vehicule vechi, poluante, fiind casate sau radiate în Capitală.

Fiecare dintre cei înscriși în program a primit  9.000 de lei sub forma unui carnet cu trei file, fiecare filă cu o valoare de 3.000 de lei. Valoarea totală a carnetelor se ridică la 37.737.000 de lei.

Voucherele pot fi utilizate separat sau cumulat, pentru achiziționarea de autoturisme noi Euro 6, non-diesel, hibride sau electrice. Acestea pot fi utilizate și pentru cumpărarea de obiecte electrocasnice și electronice noi cu clasă energetică superioară.

Mașinile din provincie nu mai intră în București decât cu vinietă. Cine o acuză pe Firea de discriminare?

Până în prezent, 2/3 dintre voucherele disponibile au fost deja utilizate. Termenul inițial pentru folosirea tichetelor a fost inițial stabilit pentru data de 30 de septembrie, dar Primăria a decis prelungirea perioadei cu încă două luni. 6.000 de persoane s-au înscris în program, 5.000 dintre acestea fiind acceptate. Ulterior verificărilor, 4.193 de dosare au fost admise și 49 au fost response.

47 de magazine partenere primesc voucherele distribuite de Primărie. Lista acestora se regăsește pe site-ul Primăriei Capitalei, la secțiunea Eco-voucher.

Măsura este parte a strategiei prevăzute de Planul Integrat de Calitate a Aerului. Acesta cuprinde și reînnoirea parcului auto STB. 400 de autobuze noi Euro 6 și 130 de autobuze hibrid au fost deja achiziționate. Încă 100 de tramvaie noi, 100 de troleibuze și 100 de autobuze electrice mai fac parte din planul Primăriei.

 

Adaugati comentariu