Top 5 mașini electrice cu cea mai mare autonomie reală

Renault ZOE ZE 40 Intens_25

Constructorii auto s-au reorientat către mașini mai puțin poluante, pentru a răspunde cerințelor pieței globale. Mașinile electrice câștigă teren, iar în statele nordice, ponderea lor o egalează pe cea a modelelor cu motoare convenționale. Dar care este cel mai practic electric în ceea ce privește autonomia?

Revista Autocar a realizat topul mașinilor electrice cu cea mai mare autonomie reală. Fiecare dintre mașinile testate a fost încărcată și testată în condiții de temperatură medie, cu un șofer și un pasager la bord, cu aerul condiționat pornit pe 21 de grade Celsius și cu farurile pornite pe toată durata testului.

Citește și:

Mașinile au rulat pe modul “Normal” (cele care au avut acest mod disponibil), pe un traseu cu o lungime de 31,2 kilometri, pe circuitul de teste WhatCar?. Testarea a presupus simularea condițiilor reale de trafic, incluzând rularea în blocaje, pe drumuri naționale și pe autostrăzi.

Au fost supuse testului mașini cu baterii mai mari de 60 kWh. După parcurgerea traseului, cei care le-au testat au măsurat cantitatea de energie necesară încărcării bateriei pentru a calcula autonomia reală a fiecărei mașini.

Iată așadar top 5 mașini electrice cu cea mai mare autonomie reală.

5 Renault Zoe R110 – 234,9 km

4 Hyundai Kona Electric 39 kWh – 254,2 km

3 Tesla Model S 75D – 328,3 km

2 Jaguar I-Pace și Kia e-Niro – 407,2 km

1 Hyundai Kona Electric 64 kWh – 416,8 km

 

Adaugati comentariu