Toto Wolff este curtat de Aston Martin

Toto Wolff_ Formula 1 Aston Martin

În ciuda pauzei competiționale indusă forțat de pandemia de coronavirus (COVID-19) lumea motorsportului și a industriei auto merge mai departe. O mutare supriză ar putea fi venirea actualului lui Toto Wolff ca Șef Executiv al Aston Martin.

Aston Martin Lagonda a primit în februarie o foarte necesară infuzie financiară de aproximativ 500 de milioane de lire sterline.ca urmare a unei investiții a miliardarului canadian Lawrence Stroll.

Pe data de 16 martie trebuia să se desfășoare întâlnirea anuală a acționarilor companiei, întâlnire în cadrul căreia urma să se aprobe noua înțelegere, dar care a fost amânată din motive de forță majoră ca urmare a extinderii pandemiei de coronavirus (COVID-19) și a regulilor adoptate de Guvernul Marii Britanii.

Aston Martin Lagonda- Lawrence Stroll

Ca urmare însă a întregii situații Lawrence Stroll a declarat: „Este acum o schimbare semnificativă în mediul global al pieței pe zona pe care operează Aston Martin Lagonda.

Ceea ce nu a schimbat decizia noastră de a oferi companiei fondurile necesare finanțării depășirii acestei perioade, pentru a reseta business-ul și a reveni la un potențial solid pe termen lung.” :„ Ca urmare a modificărilor recente a prețului acțiunilor și a dicuțiilor din cadrul Board-ului, am agreat împreună cu consorțiul meu de investitori, că vom achiziționa acum 25% devenind acționari majoritari în schimbul unui capital pe termen lung cu o investiție de 262 milioane lire sterline.

În plus, am convenit să avansăm încă 20 de milioane de lire sterline pentru finanțare pe termen scurt pentru a sprijini compania, radicand suma totală la 75,5 milioane de lire sterline. În timp ce perspectivele imediate sunt din ce în ce mai provocatoare, rămân pe deplin angajat pentru viitorul Aston Martin Lagonda și aștept cu nerăbdare să implementăm planurile noastre odată ce finanțarea va fi finalizată.”

Astăzi, presa britanică, din care cităm Sportsmail a confirmat că Wolff și Lawrence Stroll, care recent și-a mărit cota de acțiuni în cadrul Aston Martin, ar fi călătorit împreună din Australia, unde cursa de duminica trecută a fost amânată.

Jurnaliștii britanici sugerează ușor malițios – deși Mercedes a negat informația –  că lui Wolff I s-ar fi propus să preia Aston Martin în calitate de Șef Executiv, de către noul acționar majoritar al  celei mai célèbre companii britanice constructoare de mașini sport.

Toto Wolff este investitor de origine austriacă și fost pilot de curse. El deține 30% din acțiunile echipei de Formula 1 AMG Petronas Motorsport Formula One Team deținând funcția de Team Principal și CEO. El este și fost acționar al echipei Williams F1. Palmaresul său la șefia echipei AMG Petronas Motorsport Formula One Team este impresionant, în 2019 aducând companiei Mercedes-Benz a cincea dublă consecutivă.

Toto Wolff_ Formula 1 Aston Martin

Lawrence Sheldon Strulovitch (născut la 11 iulie 1959) cunoscut ca Lawrence Stroll este un om de afaceri Canadian, în prezent co-proprietar al echipei Racing Point F1 Team și colecționar de automobile Ferrari. Conform Forbes, averea sa este cifrată la peste 2,6 miliarde de dolari, la  nivelul lunii februarie 2020.

Adaugati comentariu