Advertisement

Toyota pregătește un urmaș pentru modelul Land Cruiser 150

Toyota Land Cruiser teaser

Toyota a publicat un teaser ce anunță o nouă generație a modelului Land Cruiser 150, sau Prado, cum este cunoscut pe piața din Japonia.

Toyota a publicat pe siteul de presă global și cel european un teaser cu logo-urile vintage ale modelului Land Cruiser. Vom vedea, astfel, în curând o nouă generație a modelului Land Cruiser 150, sau Prado așa cum este numit pe piața autohtonă din Japonia. Actuala generație Land Cruiser 150 este comercializată în Europa încă din 2010 și a trecut printr-o serie de facelift-uri, dar are nevoie de un înlocuitor.

Toyota Land Cruiser 150 2017

Toyota Land Cruiser 150

Mai mult, noul Land Cruiser va fi comercializat, cel mai probabil, și pe piața nord-americană unde Toyota nu a mai comercializat SUV-uri sub acest nume din 2020, dar are în gama Lexus modelul GX bazat pe Land Cruiser 300.

Dacă noul model va fi prezentat în a doua parte a anului 2023, acesta va ajunge în showroom-urile din Europa la început de 2024. Conform unor informații publicate în presa de specialitate din Japonia, noua generație ar urma să poarte numele Land Cruiser 250. De asemenea, este posibil ca noul model să adopte platforma TNGA-F folosită și de modelul mai mare Land Cruiser 300. Se speculează că noul model ar putea folosi sistemul de propulsie hybrid cu motor de 2.5 litri și două motoare electrice de la Rav4, dar este posibil să păstreze și actualul motor turbodiesel de 2.8 litri.

Via Toyota, CarExpert, Motor1

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top