Un BMW pe teritoriul Clasei G de la Mercedes. BMW Z4 și Toyota Supra se construiesc la uzina Magna Steyr din Austria

BMW Z4 Quatroruotte (3)

BMW a ales fieful marelui rival Mercedes-Benz pentru a-și construi viitorul Z4. Roadster-ul german, alături de Toyota Supra, cu care împarte platforma, va ieși de pe liniile de asamblare ale uzinei Magna Steyr. Acolo se construiește și SUV-ul Clasa G.

Cele două modele vor fi produse la Graz, în Austria, anunță Automotive News, care citează surse din industrie.

BMW Z4 Quatroruotte (1)

Toyota a prezentat deja conceptul care prefațează versiunea de curse a modelului Supra, la Salonul Auto de la Geneva. Versiunea de serie va intra în producție în prima jumătate a anului viitor.

Fratele de platformă, anticipat de conceptul Z4, prezentat vara trecută la Pebble Beach, a fost surprins în timpul testelor desfășurate pe zăpadă, fiind supus ultimelor verificări, înainte de prezentarea oficială.

BMW Z4 Quatroruotte (4)

Uzina care le va primi pe amândouă, Magna Steyr din Graz, este casa Clasei G de la Mercedes încă din 1979. Tot acolo este produs și Jaguar E-Pace, alături de viitorul frate electrificat, I-Pace. BMW mai are un model care iese de pe porțile uzinei din Graz: limuzina de clasă medie, Seria 5.

Sursă foto: Quattroruote.it.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top