Advertisement

Un Bulli ce merge „rachetă” (video)

Racheta T1-Bulli Oklahoma

Un Bulli ce merge „rachetă”. După o idee ce i-a venit într-un pub, un britanic a transformat un VW T1- Bulli flat-bad într-un adevărat monstru al accelerării destinat curselor de dragstere.

Lui Perry Watkins i-a venit ideea de a echipa un T1-Bulli cu motor cu reacție înt-un pub. Este de altfel foarte plauzibil ca astfel de lucruri să se întâmple cu precădere în Marea Britanie. Dar și așa, ceea ce a realizat Watkins este remarcabil chiar și pentru insulari.

Racheta T1-Bulli Oklahoma

El a lucrat mai bine de șase ani la visul de a avea singurul  T1 propulsat de un motor cu reacție

Racheta T1 cel mai rapid Bulli din lume

Watkins a cumpărat mai întâi motorul de avion, Rolls Royce Viper 535 construit în 1978. I-a construit o carcasă specială lucrând mai mult de doi ani la pregătirea acestui angrenaj de 350kg.

Apoi el a cumpărat un T1 de marfă care își perteceuse cea mai mare parte din viață la o fermă din Oklahoma.

T1 Bulli electric – 200km/h

Pe baza acestui cochet T1-Bulli el a realizat trei ani mai târziu „afetul” de rachetă. Din acest motiv numele noii sale creații se numește „Watkins Oklahoma Willy”

Primul T1 cu reacție

Perry Watkins se consideră drept unul care nu vrea să facă ce au mai făcut și alții înainte. Instalarea unui motor cu reacție pe un vehicul transformat nu este însă ceva nou, dar combinația cu un Bulli, da.

Aparent nevinovatul și foarte liniștitul T1, privit din față, este un monstru cu reacție ce dezvoltă o accelerație de 483/km/h.

Oricum, până acum Watkins a rulat, pe pistă, cu maxim 253km/h. Experiența a fost înălțătoare, dar și puțin „înfricoșătoare” după cum a declarat chiar el.

Mașinile de drag racing echipate cu motoare cu reacție sunt o prezență constantă de mult timp în competițiile de gen. Oricum, nimeni nu a utilizat ca bază pentru un astfel de vehicul un VW Bulli.

Perry Watkins a lucrat neîntrerupt aproape 6 ani pentru a-și vedea visul cu ochii – iar rezultatul este unic cu acest Oklahoma Willy, primul T1 cu reacție.

Citește și

Tuning ABT pentru Volkswagen Multivan facelift

Un avion cu reacție trasformat în limuzină, scos acum la vânzare

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top