Unicul exemplar Maserati Cinqueporte Shooting Brake este de vânzare

Unicul exemplar Maserati Cinqueporte este scos la vânzare de un dealer de automobile de lux din Marea Britanie.

Modelul Maserati Quattroporte are o istorie lungă în gama de modele a constructorului italian. La lansarea din anul 1963, Quattroporte era cel mai rapid sedan din lume.

Apoi, 46 de ani mai târziu, un carosier independent numit Carrozzeria Touring a construit patru exemplare numite Bellagio Fastback, transformând modelul Quattroporte de generație anterioară într-un Shooting Brake.

Un fan al mărcii Maserati din Marea Britanie a fost atât de dezamăgit că nu a reușit să achiziționeze unul din cele patru exemplare încât a decis să își construiască propriul exemplar.

După ce a studiat piața, omul nostru a ajuns la Adam Redding, un specialist în modificarea caroseriilor ce restaurează în mod normal modele clasice ca Jaguar E-Type, Aston Martin, Lancia sau Ferrari Dino. Adam a acceptat proiectul și Maserati-ul Quattroporte 2015 a intrat la cuțit.

Adam Redding a transformat sedanul Quattroporte într-un shooting brake care a fost botezat Cinqueporte. Au fost nevoie de 1.500 de ore de manoperă pentru transformarea modelului, iar cea mai dificilă parte a fost adaptarea elementelor de electronică.

Însă, rezultatul final este superb și ar putea trece oricând ca exemplar de uzină. Astfel, unicul exemplar Maserati Cinqueporte folosește motorul turbodiesel 3.0 și a parcurs 8.714 mile. Exemplarul este acum de vânzare la dealerul Autostorico din Marea Britanie.

Maserati Levante Trofeo modificat de tunerul Novitec

Adaugati comentariu