Vânzările Renault urcă brandul pe locul 2 în Europa

Renault Captur Wave

Vânzările Renault cresc vertiginos: după ce a reușit să ocupe locul 3 în topul celor mai bine comercializate branduri producătoare de mașini pe piața din Europa, francezii reușesc acum să ajungă pe locul 2, depășind compania Ford.

Site-ul FloteAuto publica, la începutul anului, cifrele de vânzări ale principalilor constructori pe piața din Europa. Podiumul era ocupat, în ordine descrescătoare, de Volkswagen, cu peste 1,7 milioane untiăți înmatriculate (12,11%), urmat de Ford, cu 1,04 milioane de unități (7,33%) și Renault, cu aproape 1 milion de unități (6,84%).

Acum asistăm la schimbări importante: francezii profită de pe urma succesului gamei lor de SUV-uri, reușind să surclaseze Ford în ierarhia celor mai de succes producători de mașini pe piața europeană. SUV-urile francezilor ajung să se claseze pe locurile 2 și 3 în topul celor mai vândute modele Renault de pe piață, fiind depășite numai de Clio. Astfel, Captur a fost vândut în prima jumătate a anului în Europa într-un număr de 117.989 unități, în timp ce Kadjar, cu ale sale 70.857 unități, a depășit cu doar 1000 de unități compacta de segment C, Megane.

Renault Kadjar - vanzarile Renault in crestere

Rezultatul a fost creșterea vânzărilor totale ale mărcii cu 15% față de prima jumătate a anului trecut, depășind media industriei, care a avut un plus de doar 9 procente. Astfel, Renault a trecut pe locul 2 în topul celor mai bine vândute branduri auto în Europa, cu un total de 595.316 unități comercializate, nereușind însă să depășească și liderul VW care, cu ale sale 909.470 unități, a bifat o creștere simbolică, de 0,7%. Ford a căzut pe ultima treaptă a podiumului, cu 565.879 unități, în progres cu 5% față de anul trecut.

Dacă trendul pozitiv se va menține până la sfârșitul anului, francezii au toate șansele să ajungă al doilea producător de pe piața europeană mai repede decât își propuseseră în 2014, când planul Renault pentru viitor urmărea poziționarea pe locul secund în 2017. Revizuirea hatchback-ului compact Clio, pe care deja l-am testat, și lansarea variantelor break și sedan ale lui Megane îl vor ajuta în acest sens.

Sursa: AutoNews

 

Adaugati comentariu